Home Sport Hrvatska na Slovačku: Rakitić i Kramarić ne igraju

Hrvatska na Slovačku: Rakitić i Kramarić ne igraju

17
0
Hrvatska - Slovačka na Rujevici: Kako će Rijeka dočekati vatrene?


Ivan Rakitić opet je navukao… nećemo reći bijes, ali svakako brojne upitnike hrvatskih navijača. Opet je ozlijeđen, osjeća tegobe, bolove u Ahilovoj tetivi.

Tetiva je gadna, doista smeta, boli, a nije u rangu onih “zateže me, pecka zadnja loža”, kojom se služe igrači kojima se baš ne igra.

Dakle, Rakitić se ozlijedio u Barceloni, na treningu, i otpada za dvoboj Hrvatske i Slovačke. Ništa sporno. Iako se teško oteti brojkama koje nemilosrdno govore u prilog kritičarima: Rakitić je nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji odigrao sedam utakmica za Hrvatsku, a propustio sedam. S ove dvije u studenom propustit ću devet. Od čega pet natjecateljskih (Liga nacija i kvalifikacije za Euro).
NOVI PROBLEMI ZA “VATRENE”


Otpao Raketa! Dalić: Rujevica? O tome ću tek nakon utakmice


No, nakon Rusije, gdje je po nekima bio i najbolji igrač “vatrenih”, da više ne odigra ni minute u kockastom – a hoće, predvodit će nas na Euru – nitko mu ne može reći ni riječi.

Nema, dakle, Rakitića, a nema ni Kramarića. Kojeg je Hoffenheim definitivno preforsirao nakon povratka od ozljede, pa se Krami vratila bol i opet mu slijedi pauza.

S kim će, dakle, Zlatko Dalić u lov na taj posljednji bod koji mu treba za odlazak na Euro?
Podstrana: Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao konferenciju za medije | Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELLKako Vide i Lovrena nema zbog kartona, stoperski bi par trebali biti Ćaleta Car i Perić. Tim više što je i Matej Mitrović na okupljanje došao ‘načet’.

Par zadnjih veznih trebali bi biti Modrić i Brozović, a špica Petković. Ostale pozicije otvaraju polemike i dvojbe koje Dalić mora riješiti u narednih pet dana.

Lako je moguće da Rakitić ne bi bio u udarnom sastavu ni da je zdrav. Jer daleko je od prave forme i ne igra u klubu. A na istoj poziciji Nikola Vlašić briljira u Rusiji. I briljirao je protiv istih tih Slovaka u Trnavi.
SLOVAČKA PRED VRATIMA


Zlatka Dalića muče stoperi, ali i Rebićeva minutaža u Milanu…


Navijači su zazivali napadački tandem Petković – Kramarić, i Krama je izjavio da bi mu takav profil napadača ispred njega jako odgovarao, ali od toga zasad ništa. To možda bude naš adut, ali tek na Euru.

A na krilnim pozicijama opet – krkljanac! Starosjedioci Perišić i pogotovo Rebić igraju (jako) malo u klubovima, dok su Oršić i Brekalo u vrhunskoj formi. I još je ktomu Mislav u nedjelju na istom tom terenu na Rujevici utrpao tri komada Rijeci.

 

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.