Zajedno imaju 211 godina, a sada je i službeno – bračni par iz Austina u Teksasu i službeno je proglašen najstarijim živućim parom na svijetu, navode iz Guinness World Records.

John Henderson ima 106, a njegova supruga Charlotte 105 godina. Ljubavna priča Hendersonovih doslovno je preživjela test vremena, a 15. prosinca ove godine proslavit će 81 godina braka.


Foto: Longhorn Village Senior Living CommunityNjih dvoje su se upoznali na Sveučilištu u Teksasu 1934. godine, kada je Charlotte  studirala za učiteljicu, a John je bio dio nogometnog tima.

Vjenčali su se 1939. godine tijekom Velike depresije, a za hotelsku sobu na svom medenom mjesecu potrošili su samo sedam dolara.


Foto: Longhorn Village Senior Living CommunityJohn je ujedno i najstariji živući bivši nogometaš teksaškog sveučilišta, a posljednje 84 godine držao je tradiciju da svake godine prisustvuje barem jednoj nogometnoj utakmici Longhorna.

Oboje su i dalje vrlo zdravi, a John vježba svaki dan. Prije deset godina njih se dvoje preselilo u u selo Longhorn, lokalnu zajednicu starijih osoba u sklopu Sveučilišta Teksas.


Foto: guinnessworldrecords.com– I koja je tajna dugog života i sretnog braka? – upitali su ih novinari CNN-a.

– Živite umjereno i budite srdačni prema svom supružniku – rekao je John.

Source link