Home Hrvatska Home Bivšeg brazilskog predsjednika Lulu po izlasku iz zatvora u Curitibi dočekala je...

Bivšeg brazilskog predsjednika Lulu po izlasku iz zatvora u Curitibi dočekala je crvena masa ljevičarskih aktivista

8
0
Bivšeg brazilskog predsjednika Lulu po izlasku iz zatvora u Curitibi dočekala je crvena masa ljevičarskih aktivistaBivšeg brazilskog predsjednika Lulu, oslobođenog u petak iz zatvora, dočekala je crvena masa ljevičarskih aktivista po izlasku iz zatvora u Curitibi, na jugu zemlje, nakon dulje od godine i pol izdržavanja kazne.

Savezni sudac naredio je u petak puštanje na slobodu Luiza Inacia Lule da Silve (74) nakon presude Vrhovnog suda u četvrtak kojom je okončano obvezno zatvaranje osuđenih kriminalaca nakon što izgube svoju prvu žalbu.

Politički važna presuda će kako se očekuje osloboditi niz osuđenika visokog ranga iz tzv. istrage o javnoj korupciji nazvanoj “praonica automobila”, među kojima je i Lula, koji je u zatvoru zbog podmićivanja.

Lula je izašao iz zatvora pješice, uz svoju partnericu sociologinju Rosanelu da Silva i srdačno podignutom pesnicom pozdravljao okupljenu masu.

Neki od okupljenih su od ganuća plakali ispred sjedišta policije u Curitibi, gdje je izdržavao kaznu od 8 godina i 10 mjeseci zatvora zbog korupcije. Oslobođen je dan nakon uredbe Vrhovnog suda.

“Jučer nisam željela pratiti glasanje sudaca Vrhovnog suda, ali kada sam čula rezultat vikala sam i plakala i danas sam došla ovamo, ispred sjedišta policije dočekati ga. To nisam mogla propustiti”, ispričala je Lucia Fernandes (58) jedna od Lulinuih pobornica.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.