Home Hrvatska Home ZBOG TEŠKOG UBOJSTVA DOBIO 30 GODINA ZATVORA Mladić iz Bedekovčine batinama je...

ZBOG TEŠKOG UBOJSTVA DOBIO 30 GODINA ZATVORA Mladić iz Bedekovčine batinama je ubio svoju staru susjedu, a sve zbog nešto više od 10.000 kuna

3
0
ZBOG TEŠKOG UBOJSTVA DOBIO 30 GODINA ZATVORA Mladić iz Bedekovčine batinama je ubio svoju staru susjedu, a sve zbog nešto više od 10.000 kunaKarlo Vuksan osuđen je na Županijskom sudu u Zagrebu na 30 godina zatvora zbog teškog ubojstva iz koristoljublja.

Prema optužnici, Vuksan je svoju susjedu Veru Jadan (76) ubio 24. listopada 2018. u njezinoj kući u Bedekovčini. Ušao joj je u kuću, gurnuo je na pod te je izudarao rukama i nekim tupim predmetom.

Uz to joj je sjedio na prsima, a od zadobivenih ozljeda nesretna je žena na mjestu umrla. Vuksan je nakon toga, tvrdi tužiteljstvo, ispremetao kuću žrtve, te je uzeo njezin novčanik u kojem je bilo oko 1000 kuna, a odnio je i bankovne kartice te je u sljedeća dva dana do uhićenja s njezina računa otuđio ukupno 10.000 kuna. Na početku suđenja saslušano je nekoliko svjedoka među kojima kćer i zet žrtve, a pročitani su i iskazi nekih svjedoka koji su se s Vuksanom družili.

Ti su svjedoci kazali kako im je Vuksan slao poruke u kojima im je napisao da je glavni sumnjivac za ubojstvo te je tvrdio da mu policija opet podmeće. Vuksan je te svjedoke tražio i da policiji kažu ili da ga nisu vidjeli ili da je na moru. On je inače višestruko prijavljivan zbog imovinskih delikata.

– Optužnicu sam razumio i ne slažem se s njom, jer to što tamo piše samo bi životinja napravila svojoj susjedi koju poznaje cijeli život – kazao je Karlo Vuksan (28) na početku suđenja.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.