Home Zdravlje Istina o klitorisu: Nije stvoren samo za užitak

Istina o klitorisu: Nije stvoren samo za užitak

7
0
Istina o klitorisu: Nije stvoren samo za užitak


Dugo vremena smatralo se da je klitoris jedini ljudski organ koji je stvoren isključivo za zadovoljstvo.

Nedavno istraživanje otkrilo je da klitoris igra važnu ulogu u reprodukciji, aktivirajući niz moždanih učinaka kod žena, koji čine optimalne uvijete za začeće, prenosi The Guardian.

Neki od tih učinaka su poboljšani vaginalni protok krvi i pojačana vlažnost što seks čini ugodnijim i spermi omogućuje lakši put prema jajašcu.

Možda te zanima…Seks i vaginalna gljivična infekcija: Sve što trebaš znati

Psiha i seks
Također, može uzrokovati i porast kisika i temperature ženskoga reproduktivnoga sustava čuvajući tako sjeme zdravim na njegovom putu prema jajnoj stanici. No, ono što je najvažnije, jest da potiče promjenu položaja grlića maternice.

Cerviks je mali kanal koji se nalazi na vrhu vagine. Tijekom seksualnog odnosa, vagina će se izdužiti, a navedena promjena sprečava spermu da prebrzo uđe u maternicu, rekao je dr. Roy Levin sa Sveučilišta Sheffield za Daily Mail.
Sex_2450X300_2
Možda te zanima…Klitoris i G točka: Tri načina da doživiš dvostruki orgazam istovremeno

Psiha i seks
Često ponavljana mantra, da je jedina funkcija klitorisa da izazove seksualno zadovoljstvo, sada je zastarjela. Ovaj koncept mijenja glavno seksualno mišljenje, a fiziološki dokazi su sada očiti.” rekao je Levin.

U svojem istraživanju, Levin govori i o ženskome obrezivanju, klitoridektomiji te poziva na prestanak prakse kojoj je podvrgnuto više od 200 milijuna djevojčica i žena u više od 30 država širom Afrike, Bliskog Istoka i Azije, prema informacijama Svjetske zdravstvene organizacije.

 7 “neobičnih” stvari o vagini koje su zapravo potpuno normalne.

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.