Pred hrvatskim MMA borcem Antunom ‘killerom’ Račićem (29) izazov je karijere. U subotu ga u zagrebačkoj Areni čeka okršaj protiv poljskog borca Damiana Stasiaka (29) za pojas KSW-ove bantam kategorije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Račić je formu brusio u UFD Gymu kod Ivana Dijakovića i jedva čeka okršaj protiv bivšeg UFC-ovca Stasiaka.

– Uložio sam sve u ove pripreme, maksimalno sam motiviran. Stasiak je kvalitetan borac, ali vjerujem da sam puno bolje od njega i njegovih dosadašnjih protivnika – kazao nam je Dubrovčanin.


Foto: Jurica Galoic/PIXSELLPoljski borac već se borio u Areni prije tri godine. Pobijedio je tad našeg Filipa Pejića, a to je Račiću poseban motiv pred subotnji KSW 51.

– U zadnje vrijeme sam u dobrim odnosima s Filipom pa me taj njegov poraz baš motivirao. Želim ga osvetiti. Gledao sam njihovu borbu i neću mu dopustiti da opet utiša našu publiku – kaže Račić.

Stasiak je na omjeru 11-6, ali karijera mu je već nekoliko godina u silaznoj putanji.

– Nije se baš proslavio u UFC-u, ali, ruku na srce, imao je teške protivnike. Munhoz, Kelleger, Liu… Mislim da sam i ja uz bok tim dečkima, smatram se vrhom bantam kategorije pa mu ni protiv mene neće biti lako. Imam pet pobjeda u nizu, četiri u KSW-u. Srušio sam svakog borca kojeg su stavili pred mene i sad su doveli najboljeg poljskog borca – rekao je Antun pa nas malo i iznenadio sljedećom rečenicom:

– Moram vam kazati da puno poruka podrške pred taj meč dobivam čak i iz – Poljske. Naravno, puno poruka dobivam i iz Hrvatske, iz svog Dubrovnika. Žao mi je što svojima nisam mogao srediti kartu, ali takva su pravila. Ipak, mislim da će biti spektakularno, tko zna kad ćemo opet ovako nešto imati u svom dvorištu. Nadam se da će KSW biti zadovoljan i da će u Zagreb doći i dogodine. Meni stiže dvjestotinjak Dubrovčana. 
Zagreb: Pokazni trening MMA i predstavljanje boraca koji će nastupiti na KSW priredbi | Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELLAntun Račić samo je nastavio tradiciju sjajnih dubrovačkih MMA boraca. Bio je tu Maro Perak, a novi val predvode Ante Delija i Račić. Ipak, Antun je morao napustiti svoj grad i sreću potražiti u inozemstvu.

– Takva je bila situacija, nisam u Dubrovniku imao s kime kvalitetno trenirati. Nisam mogao pronaći sparing partnere u svojoj kategoriji, a i treneri me više nisu imali što naučiti. Zadnje tri godine sam u UFD Gymu u Dusseldorfu kod Ivana Dijakovića. 

Račić je u ovim pripremama napravio i korak dalje. U Londonu je naletio na legendarnog Firasa Zahabija, trenera još legendarnijeg borca Georgesa St. Pierrea (38).

– Zahabi me pozvao u Kanadu u Tristar Gym. Baš su me lijepo prihvatili. St. Pierre je izdvajao vrijeme samo da meni pomogne. Malo sam i ‘rolao’, radio s njim. Pravi je radnik, nije baš flegma kakvim ga mnogi vide – završio je Antun.

 

Source link