Home Zdravlje Čistoća započela akciju označavanja spremnika za miješani komunalni otpad

Čistoća započela akciju označavanja spremnika za miješani komunalni otpad

6
0
Čistoća započela akciju označavanja spremnika za miješani komunalni otpad


Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća započela je terensku akciju označavanja svih spremnika za miješani komunalni otpad s UHF RFID (ultra-high frequency radio frequency identification) naljepnicama, u svrhu uspostave digitalne evidencije preuzimanja otpada.

Naljepnica sadrži radiofrekventni čip koji će prilikom pražnjenja evidentirati spremnik povezan s obračunskim mjestom i vrijeme pražnjenja spremnika. Svi spremnici za miješani komunalni otpad na području grada Zagreba bit će označeni, a radnici Čistoće obavit će čipiranje na dan odvoza miješanog komunalnog otpada postupno po programima odvoza, piše na stranicama službenim stranicma Čistoće.
Možda te zanima…Ključne točke zbog kojih razvrstavanje otpada u Zagrebu ne funkcionira

Eko
Iz Čistoće su zamolili građane da na dan odvoza miješanog komunalnog otpada ostave spremnike za miješani komunalni otpad na ulici, dok radnici ne prođu i dodijele naljepnicu. Ukoliko do kraja dana spremnik nije označen naljepnicom iz Čistoće mole građane da spremnik vratite natrag na za to predviđeno mjesto (dvorište, smetlarnik i dr.), a označavanje će biti učinjeno u nekom od sljedećih rasporeda odvoza miješanog komunalnog otpada.  Naljepnica će biti znak da je čipiranje obavljeno.
 | Author: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL“Evidencija o preuzetom komunalnom otpadu obveza je temeljena na Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom Vlade RH, uz donošenje novog cjenika javne usluge. Svako kućanstvo plaćat će fiksni dio računa, a ostali dio računa ovisit će o broju pražnjenja spremnika za miješani komunalni otpad. Ukoliko će se građani odgovorno ponašati i odvajati otpad, miješanog komunalnog otpada trebalo bi biti značajno manje”, objasnilu su iz Zagrebačkog holdinga iz podružnice Čistoće.

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.