[ad_1]

SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović osvrnuo se na svom profilu na Facebooku kratko na vlastite izjave o Hajduku koje su ovih dana uznemirile javnost.

– Ja se ne natječem za predsjednika nogometnog saveza, niti ću se ikad natjecati. Ja se natječem za predsjednika Republike Hrvatske. Svatko navija za klub koji voli. Uvijek sam bio protiv politizacije i prikrivene militarizacije sportskih društava, u tom kontekstu moja izjava koja je bila jučer. Za Hajduk sam navijao, ali politika mi se nikad nije sviđala blizu ni jednog kluba, pa ni danas. Svi hrvatski klubovi su hrvatski klubovi, to su naši klubovi – napisao je i priložio i video u kojem je to izjavio.

 

Podsjetimo, Milanović je prije tjedan dana rekao da je Hajduk bio omiljeni nogometni klub Josipa Broza Tita. U subotu su ga novinari u Splitu pitali je li to doista rekao i smatra li da će ta izjava negativno utjecati na podršku birača u tom gradu, na što je on rekao:

– To je istina, ne vidim zašto bi s time itko imao problema. Ja nisam navijao za Hajduk, kad sam navijao za klubove, zato što je to bio Titov omiljeni klub, to mi je možda mogao biti razlog da ne navijam za Hajduk, ali to je istina. U danima kada nam se pričaju nevjerojatne besmislice, kada se provodi jedan memoricid prema onome što smo živjeli i što pamtimo, što nije bilo savršeno, bilo je katkad i iritantno, bilo je pogrešno, bilo je ljudski. Sve što je rečeno na tu temu sam rekao. Nisam razmišljao o glasovima u Rijeci i Splitu, rekao sam istinu kojom se ide na neistinu koja se plasira s druge strane, a kojom se ljude želi podijeliti.[ad_2]