Po jedan par iz ženskog i jedan iz muškog tima pripremao je isto jelo, a stručni žiri kasnije je trebao odlučiti koji je tim napravio bolje jelo. Gotovo za svako jelo postojao je par koji se držao tradicionalnog recepta te onaj koji je odlučio malo eksperimentirati na svoju ruku.
Iako je u kuhinji na većini radnih jedinica vladala sloga, za jedinicom Jole i Marijane vladala je neugodna tišina.
POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Ona je duboko uvjerena da kuha puno bolje od mene. Nema potrebe da više komuniciramo – kazala je Marijana koja nije pretjerano sudjelovala u izradi zagorskih štruki pa je Jole gotovo sama odradila zadatak.

Foto: RTL


– Što god sam je pitala rekla je da je ne zanima i da radim što hoću. Slike ima, tona nema – kazala je razočarano Jovanka, a Željka ih je pokušala pomiriti izjavom da su trzavice u kuhinji normalna stvar. Kako se kuhanje približavalo kraju, većina parova bila je uvjerena u svoje jelo jer su im to bili poznati recepti, a na ocjenjivanje je prva išla „ajngemahtec ekipa“ – Marina i Karmen te Tomislav i Tomislav.
– Jako zanimljiva usporedba dva ajngemahteca i oba su jako dobro odrađena iako su različita – kazala je Željka Klemenčić, a žiri je ipak bio malo naklonjeniji muškoj verziji pa su tako Tomislav i Tomislav dobili visoke bodove i ostali na prvome mjestu u svom timu.

Foto: RTL

Knedle sa šljivama radile su prijateljice Ana i Katarina te braća Bruno i Robert.
– I jednom i drugom jelu fali karaktera – kazao je Ivan Pažanin, no Tomek i Željka bili su zadovoljni odrađenim pa su ponovno dečki osvojili više bodova od djevojaka. Treći su bili Ivan i Ivan s klasičnim tanjurom pašte i fažola te Franka i Dina s laganijom verzijom istog jela za koju su dobile bod prednosti.
Tradicionalna musaka Štefice i Katice nije naišla na pozitivne komentare kao moderna verzija Dine i Alena.
– Dino i Alen, vi ste se izvukli i ozbiljno ću vas pohvaliti jer musaku s batatom nije pametno napraviti, ali dobro ste to odradili – priznao je splitski chef. Najveće iznenađenje večeri žiriju su bili reperi koji su napravili fantastične zagorske štrukle i tako pomeli konkurenciju – Jole i Marijanu.

Foto: RTL

– Ovo je fino za poluditi, do sada vaš daleko najbolji zadatak! – složio se žiri, a Pažanin je odlučio da oni zaslužuju dobiti prvu desetku u sedmoj sezoni showa!

Foto: RTL

– Dečki su danas briljirali, svaka je jedinica izgledala dobro. Znaju kuhati i mogu kuhati i mislim da će to sada biti bolje – kazao je ponosno mentor muškog tima koji je večer završio sa 281 bodova dok su cure zaradile ukupno 271 boda. No dva para s najmanje bodova u svakom timu – Bruno i Robert te Jole i Marijana, sutra odlaze u prvi ovosezonski kulinarski dvoboj te će jedan par napustiti show. 
POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.