Home Hrvatska Home Dogovorite se za aktivnosti unaprijed – brak će biti bolji

Dogovorite se za aktivnosti unaprijed – brak će biti bolji

16
0
Osluhnite što vagina poručuje: Ona zna kako osvojiti frajeraKoliko god uživali u dobroj vezi ili braku budite oprezni. Gotovo uvijek naime ima nešto što bismo voljeli promijeniti, ako malo pročeprkamo.
POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Možda se vaš partner veseli vikendu kako bi se bavio nekim svojim omiljenim hobijem, a vi ste pak zamislili da ga provedete zajedno na izletu. Ili ste napokon popustili partnerovu navaljivanju da odete s prijateljima na kuglanje, a tako ste ste veselili mirnoj večeri kod kuće, uz film i čašu vina. Koliko god to bile svakodnevne sitnice,i one mogu postati kamenom spoticanja te napuhati veći problem.
Najčešći je način na koji se ponašamo u takvim situacijama popračen predbacivanjem, gunđanjem, izigravanjem žrtve ili ucjenjivanjem tipa: ‘ako ti ovo, onda ću ja ono’. Najvažnije je da, ako već odustajete od svojih želja i slijedite partnerovu ili partneričinu, nastojte uživati u tome i veseliti se što mu, ili njoj, možete ispuniti želju. Ako to ne želite ili ne možete, oboje će biti sve nezadovoljniji i oboje ćete izgubiti.

IGRAJTE SE

Desert poslužite na partneru pa uživajte u vatrometu strasti

Uvijek ima više mogućih načina za stišavanje strasti u spornim situacijama. Jedna od novijih strategija rješavanja problema, nastala je u političkim vodama, a mogla bi i vama olakšati svakodnevicu. Stručnjaci su je nazvali pogurivanjem. Vlasti u razvijenim zemljama su shvatile da prodikama samo usidruju ljude u njihovim lošim navikama. Ne morate jako dobro poznavati politiku da uvidite kako se to svakodnevno događa i u vašim domovima. Treba dakle stišati plamen ljutnje i pojačati ono u čemu smo najbolji, te pogurati drugoga, ili samoga sebe, u novom smjeru, prema drukčijem reagiranju.

Foto: Dreamstime

Nemojte se izvlačiti da ionako uvijek sve sami radite – za poboljšanje odnosa treba dvoje i svejedno je tko će prvi početi popravljati stvari. No dobra namjera i želja za boljim odnosom, umjesto predbacivanja, osjetit će se i vrlo brzo ćete vidjeti i osjetiti rezultate. Ako je jedan partner bolji u organiziranju aktivnosti, može isplanirati dan tako da se u njemu nađe mjesta za zanimanja oboje partnera pa i za dječje aktivnosti, ako ih imaju, što je zajednička obveza.

EMILY IZ ‘GOSPODINA SAVRŠENOG’

‘Ne vjerujem u veze na daljinu, zbog partnera bih se preselila’

Isplanirajte vrijeme tako da odmah u njega uključite i partnerove interese, ali bez ostavljanja prostora za nešto nedorečeno. Na primjer, predložite mu da se vidi s prijateljima iste večeri kad i vi idete u kino sa svojima. Tako će vam sljedeći dan biti slobodan za zajedničku aktivnost koju također odmah dogovorite.
Stručnjaci napominju da su parovi koji su dogovorili aktivnosti za tjedan unaprijed, pa čak i termin za seks, počeli mnogo bolje funkcionirati. Najvažnije je što prije prekinuti naviknuto, a pogubno, ponašanje koje prati predbacivanja i vodi u samo jednom smjeru – u nezadovoljstvo. 
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL ‘ZENZACIJA’ S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.