[ad_1]

Liječnici su joj rekli da je beba premalena da bi je spašavali, a da je za nju situacija doslovno značila život ili smrt, piše The Sun.
POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Jade je bila trudna tek nekoliko tjedana kad je napipala tvrdu kvržicu u dojci. Otišla je liječniku, no isprva su mislili da je riječ o dobroćudnoj tvorbi koju su prouzročili hormoni. Ona nije bila sigurna u tu ocjenu.

STRAŠNA DIJAGNOZA

Rodila kćer i otkrila da ima rak: Zar je neću gledati kako raste?

Vjerovala je svojim instinktima i inzistirala je na biopsiji. Rezultati su pokazali da ima triple negativan rak dojke drugog stadija.

Foto: Screenshot/KTLA

– Nisam znala kako se postaviti prema trudnoći sve dok mi nisu rekli da je trebam prekinuti. Da sam ignorirala nalaz, sada bih bila mrtva, kazala je novinarima.
Savjetovali su joj pobačaj kako bi odmah mogla započeti s agresivnim liječenjem, no ona nije pristala na to. Prisjetila se kako su u njoj nešto pobunilo.

NIJE SE PREDALA

Rodila pod kemoterapijom, liječnici kažu da je učinila čudo

– Odlučila sam zadržati trudnoću jer nisam htjela da o sudbini mog djeteta odlučuje stranac, kazala je. Prebacili su je u Loma Linda Sveučilišnu bolnicu gdje su započeli s kemoterapijom.

Foto: Screenshot/KTLA

– Njegovo je srce kucalo. Osjećala sam ga unutra. Borio se, pa sam se i ja morala boriti, ustvrdila je.
Rodila je u srpnju. Posljednji nalazi su pokazali da se rak nije proširio. U studenom je čeka posljednji ciklus kemoterapije. Samohrana mama Jade vjeruje kako je samo čudo zaslužno što su ona i dječak preživjeli.

Foto: Screenshot/KTLA

– Strašno mi je prisjetiti se da je moja trudnoća imala element dodatnog straha, no osjećam se blagoslovljenom kad pogledam sina, i ništa više od toga nisam mogla tražiti – dodala je.
Dr. Jukes Namm iz bolnice kazao je da je ona imala jedan od najagresivnijih tipova raka dojke.

SRETAN KRAJ

Nakon tri pobačaja i jako puno tuge rodila predivne četvorke

– Dobra je vijest što je odmah reagirao na kemoterapiju, istaknuo je liječnik. National Breast Cancer Foundation pojašnjava kako nema posebnog uzroka nastanka tog tipa karcinoma. Oni, za razliku od ostalih vrsta tumora, nemaju receptore koji im omogućuju rast iz estrogena, progesterona ili HER-2/neu gena.

Teže ih se liječi jer se brže šire, no liječenje je često vrlo uspješno. Liječi se kemoterapijom koja je uspješna ako je primijene što ranije. Od njega češće obolijevaju žene s BRCA 1 i BRCA 2 genom te one koje su već preboljele rak dojke.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL ‘ZENZACIJA’ S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

[ad_2]