Da je Ivan Krstanović bio malo precizniji, a Andrej Prskalo samo mrvicu indisponiraniji, Belupo bi kod kuće pobijedio Rijeku, ali Rožmanova je družba bila uporna pa na kraju iz Koprivnice uzela: sva tri boda. Slaven Belupo – Rijeka 1-2!

Belupo je apsolutno dominirao u prvih 30-ak minuta, a zasluženo poveo već u 14′. Na pomalo kontroverzan način.

Miloš Radivojević je na lijevoj strani bio u zračnom duelu s Ivanom Tomečakom, Rijekin je desni bočni ostao ležati na travnjaku i trebalo mu je ukazati pomoć, ali akcija je nastavljena, lopta je prebačena na desnu stranu odakle je krenuo centaršut na Rijekin peterac gdje je najbolje reagirao upravo srpski branič i glavom zakucao loptu u Prskalovu mrežu… Sl.Belupo-Rijeka 1-0.

Rijeka se koliko-toliko trgnula u završnici prvog dijela, u 38′ prvi puta uopće zapucala u okvir Ježininog gola, ali na odmor se otišlo sa 100% zasluženim Belupovim vodstvom.


Foto: Marko Prpic/PIXSELLSimon Rožman je od 56′-66′ napravio sve tri izmjene, njegov kolega i debitant na Belupovoj klupi Tomislav Stipić za prve je korekcije čekao 68′ i ispalo je da je pobjedničke karte izvukao mladi Slovenac sa čela Rijekine struke.

Krstanović je imao dvije šanse zabiti za 2-0 i vjerojatno posve anestezirati ionako ošamućene Bijele, ali Prskalo je bio fenomenalan među riječkim vratnicama, a kapetan Alex Gorgon (rutinska realizacija iz blizine) u 74′ i Maxwell Acosty (šut sa 12-13 metara kroz gusti filter koprivničkog bloka nakon kornera) u prvoj minuti Pejinove nadoknade na kraju su nimalo impresivnoj Rijeci donijeli strahovito važni trijumf!

Rožman sigurno ne može biti zadovoljan igrom, ali rezultat će ga oduševiti. Rijeka je s ovom pobjedom na tri boda od Dinama i na samo bod od Hajduka!

Source link