Home Hrvatska Home TOMISLAV ĆORIĆ O SKUPOM NEBODERU ‘Ministar se ne bavi ni najmom prostora...

TOMISLAV ĆORIĆ O SKUPOM NEBODERU ‘Ministar se ne bavi ni najmom prostora i opreme ni ugovaranjem čišćenja niti bilo čime sličnim’

14
0
TOMISLAV ĆORIĆ O SKUPOM NEBODERU 'Ministar se ne bavi ni najmom prostora i opreme ni ugovaranjem čišćenja niti bilo čime sličnim'Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poručio je u četvrtak da se kao ministar ne bavi najmom prostora i opreme te da je obnova ugovora o zakupu poslovnih prostora u Zagrebtoweru pitanje za glavno tajništvo tog ministarstva.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Fond za zaštitu okoliša i dalje će ostati u Zagrebtoweru jer je Vlada na sjednici u četvrtak odlučila produljiti zakup toga prostora do 2024.

Na novinarsko pitanje je li bilo moguće zakupiti jeftiniji prostor, ministar ne zna.

“Nemam pojma, obratite se glavnom tajništvu Ministarstva zaštite okoliša i energetike, ondje su se bavili tim pitanjima. Ministar se ne bavi ni najmom prostora i opreme ni ugovaranjem čišćenja niti bilo čime sličnim”, rekao je Ćorić.

Petogodišnja obveza za zakup i održavanje prostora za to ministarstvo je 45,6 milijuna kuna, a za prostor Fonda za zaštitu okoliša – 38,7 milijuna.

Ćorić je rekao da je Ministarstvo državne imovine “komuniciralo potrebu za prostorom” i da nema na upravljanju nekretnine u državnom vlasništvu adekvatne veličine.

“Od 2018. komuniciramo potrebu za prostorom, ali u ovome trenutku, po onome što mi je kolega Banožić javio, nemamo prostor takve veličine. Govorimo o 5.400 kvadrata”, rekao je Ćorić.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.