Home Sport Mladost, Jug, Jadran i Solaris na Final Fouru hrvatskog vaterpolskog Kupa

Mladost, Jug, Jadran i Solaris na Final Fouru hrvatskog vaterpolskog Kupa

9
0
Mladost, Jug, Jadran i Solaris na Final Fouru hrvatskog vaterpolskog Kupa


U prvom će polufinalu igrati Jug AO i Jadran, dok će se za drugo mjesto u finalu hrvatskog vaterpolskog Kupa boriti Mladost Solaris.

Vaterpolisti Mladosti osvojili su prvo mjesto na zagrebačkom turniru s tri pobjede. U prvom kolu Mladost je slavila protiv Primorja 17-6, u drugom kolu protiv Galeba 27-5, a u ključnom dvoboju za prvo mjesto Mladost je pobijedila splitski Jadran sa 17-11.

Jadran je dobio prvu četvrtinu sa 4-3, no ‘žapci’ su okrenuli rezultat u drugoj dionici i na poluvremenu su vodili 8-5. I preostale dvije četvrtine otišle su na stranu zagrebačkog sastava koji je na koncu slavio sa šest golova prednosti.

Mladost su do pobjede predvodili Alexander Brant Bowen s pet golova, te Luka Bukić sa četiri pogotka. Kod Jadrana najefikasniji je bio Anđelo Šetka sa šest golova.

Tri pobjede ostvario je i Jug AO na dubrovačkom turniru.

U 1. kolu Jug je pobijedio POŠK 23-4, potom je bio bolji od Solarisa 15-6, a u zadnjem susretu i protiv Mornara BS 16-4. Daleko je bila zanimljivija borba za drugo mjesto koje je na koncu osvojio drugoligaš Solaris. Ključnim se pokazala pobjeda protiv Mornara 6-5.

Branitelj naslova pobjednika Kupa je Jug koji je dobio zadnja četiri finala. Dubrovčani su i vlasnici rekordnih 14 trofeja u ovom natjecanju ispred Mladosti (8) i riječkog Primorja (4).(fh).

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.