Kada će se i protiv koga Stipe Miočić vratiti u oktogon, još je uvijek negdje u zraku. Kandidati se nižu i nude, a najnoviji se zove – Israel Adesanya (30).

Ovaj Nigerijac koji se bori pod zastavom Novog Zelanda u borbi za naslov prvaka u srednjoj kategoriji prije dva tjedna u Melbourneu pred 57.127 ljudi u drugoj rundi nokautirao je Roberta Whittakera i sada njegov tim smatra da je vrijeme za stepenicu više. Za Stipu Miočića!
VIDEO: BRUTALAN NOKAUT


Desna, lijeva i pa-pa! Adesanya uništio Whittakera i uzeo pojas


– Trenutačno smo u poziciji u kojoj ne trebamo dati osobi koja ima osobnost poput Jona Jonesa priliku da se bori protiv Israela. Naravno, to nije zapisano u kamenu ni išta slično, ali ako ćemo raditi super meč, voljeli bismo da je to protiv Stipe – rekao je Adesanyin trener Eugene Bareman u intervjuu s Arielom Helwanijem.

– Pitali ste me koja je najveća borba koju može odraditi? Rekao sam da je to ona protiv Stipe Miočića. Ne zato što želimo izbjeći Jona Jonesa ili mislimo da ga ne može pobijediti, nego zato što je moj tim drukčiji od ostalih timova. Jednostavno smo drukčiji, ne odgovara nam osoba poput Jonesa. Mi smo etički i moralno na drukčijem mjestu. Ne želimo se uopće petljati s njim.
NOVI SUPERMEČ?


Israel bi rušio Miočića i Conora: Želim biti poznatiji od tog lika!


Problem se zove kilaža jer će Adesanyi (ispod 84 kg na posljednjem meču) trebati 10 kilograma da bi došao do donje granice superteške kategorije. Nakon Whittakera najavio je kako ga prva obrana naslova čeka protiv Paula Coste (28), brazilskog borca koji je također neporažen u srednjoj kategoriji i to je, zapravo, Adesanyjina trenutna realnost, ne Miočić.

– Moram s njim razgovarati o tome. Očito je da ima i želi nešto dokazati u tom meču. Izgleda kao mogući scenarij. Vidjet ćemo – poručio je trener Bareman.

Source link