Jedinstven je stav HNS-a da će reprezentacija u Rijeci imati idealne uvjete za pripreme za utakmicu te sjajnu podršku na stadionu Rijeke.

Tako je (valjda) okončana saga o tome gdje će “vatreni” ugostiti Slovačku i izboriti plasman na Euro: 16. studenog igrat će se na Rujevici. A ovaj izvadak iz HNS-ova priopćenja zapravo potvrđuje razjedinjenost Šukerove vojske. Da, jednoglasan je stav da će reprezentacija u Rijeci imati idealne uvjete i sjajnu podršku. Ali odluka da sa Slovačkom treba igrati na Rujevici daleko je od jednoglasne.

– Imajući u vidu izuzetnu važnost utakmice, rukovodstvo HNS-a razmotrilo je opciju igranja na većem stadionu, koji bi mogao odgovoriti očekivano velikom interesu navijača Hrvatske. Ipak, ostalo se pri ranije zauzetom stavu da će kvalifikacije biti odigrane u četiri najveća hrvatska grada te će nakon Zagreba, Osijeka i Splita svjetske doprvake u ovom ciklusu dočekati i Rijeka – objašnjavaju iz saveza.
NIŠTA OD MAKSIMIRA


Miškovićeva pobjeda: ‘Vatreni’ protiv Slovaka ipak na Rujevici


Nitko od pojedinaca (Kustić, Mišković…) nije htio dodatno objašnjavati odluku, ali nedvojbeno je ovo pobjeda Damira Miškovića. Koji je u utorak, nakon što je procurila i vijest da je HNS službeno poslao Uefi zahtjev za promjenom domaćinstva, za 24sata rekao:

– Ja očekujem reprezentaciju na Rujevici, nitko mi ništa nije govorio o promjeni. Pa da vidim tko to predlaže promjenu i s kojim argumentima!


Foto: Goran Kovačić, Igor Kralj/PIXSELL, 24sataPritajio se potom Miško i čekao… Ne dugo. Ubrzo su dopredsjednika saveza počeli zvati suradnici iz izvršnog odbora HNS-a, oni koji su ga trebali upoznati sa svojim stavom i argumentima puno prije.

Na kraju nikakve sjednice, ni fizičke ni telefonske nije ni bilo, samo je potvrđena odluka donesena u srpnju, da se igra u Rijeci. Iako je dio ljudi u IO-u, poput Ante Vučemilovića, čak i otvoreno, javno navijao da se Rijeci oduzme domaćinstvo.
NITKO MI NIJE REKAO NI “A”


Mišković: Da čujem tko i zašto predlaže da se ne igra u Rijeci!


– Zagreb je najbolja opcija, a odluka izvršnog odbora nije sveto pismo – rekao je prvi dopredsjednik saveza, Šukerov zamjenik.

Što sad? Odluka je poštena. Jer ako si nešto obećao, red je da to ispuniš. Lekcija je to svakako HNS-u jer vrlo su neozbiljno zvučale opaske kako se trebalo igrati u Rijeci, ali kako je, eto, utakmica previše važna, treba se igrati na većem stadionu. Dakle, majstori iz saveza pretpostavili su da posljednja utakmica kvalifikacija, protiv izravnog rivala, neće biti važna!? Dosta odvažno, čak bahato…

 

Ideja da reprezentacija igra diljem Hrvatske jedina je prihvatljiva. I ako Maksimir ima travnjak i kapacitet, Poljud atmosferu, Osijek srce, i Rijeka ima adute. Teren je odličan (domaćin će se potruditi da ne bude previše klizav), a “vatreni” se uvijek u Rijeci osjećaju dobro. Tribine će biti pune i iz oko 8000 grla (kapacitet je 8279 mjesta, ali možda bude smanjen, 400-tinjak je mjesta za slovačke navijače) orit će se pjesma i podrška.
Susret Walesa i Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvoNESLUŽBENO


Ništa od Rujevice! ‘Vatreni’ na Maksimiru protiv Slovačke?


Riječani su bili uvrijeđeni što se uopće špekuliralo da im HNS želi oduzeti utakmicu, a pogotovo nezgodno može biti što je procurilo kako su igrači bili protiv Rujevice. Iako je jedini i isključiv razlog takva razmišljanja Modrića i kompanije kapacitet stadiona. Dalić je htio poslušati volju igrača, a HNS je na kraju odlučio pošteno i dobio vrijednu lekciju – da se ne razmeće prije vremena obećanjima koje ne želi ispuniti.

Dakle, čiča-miča, gotova je priča, domaćin je Rujevica. Pa nek’ se ispere gorak okus od zadnjeg susreta na Rujevici, s Finskom, i pogurne “vatrene” prema Euru.

Source link