Home Zdravlje Elton John o virusu koji ga je gotovo ubio nakon operacije raka...

Elton John o virusu koji ga je gotovo ubio nakon operacije raka prostate

11
0
Elton John o virusu koji ga je gotovo ubio nakon operacije raka prostate


“Iz cijelog tijela izlazile su mi cjevčice i trebalo mi je sedam tjedana da se oporavim”, rekao je.

U intervjuu s Harryjem Smithom Elton John rekao je kako je prošlo dvije godine od kada se zarazio infekcijom, opasnom po život, u Južnoj Americi gdje se oporavljao od operacije uklanjanja prostate.

Kao posljedica zaraze virusom pojavile su se komplikacije u oporavku te jaki bolovi“, rekao je za Today. “Vratio sam se u Englesku i otišao odmah u bolnicu jer sam se tresao od groznice.

John, koji je o navedenom iskustvu pisao i u svojoj autobiografiji “Me”, koja je izašla 15. listopada, proveo je 11 dana u bolnici i nije bio siguran hoće li “doći doma” svojem mužu Davidu Furnishu i njihovo dvoje djece. “Nisam zapravo znao koliko sam blizu smrti bio“, rekao je. „Cijevi su mi izlazile iz svakog dijela tijela i trebalo mi je sedam tjedana da se oporavim od toga kad sam otišao kući.

Možda te zanima…Sve na jednom mjestu: Prvi priručnik za oboljele od raka prostate

Zdravlje
Elton John, odluku da mu se ukloni prostata, donio je 2017. kada mu je dijagnosticiran rak prostate, bolest koja pogađa 1 od 9 muškaraca. “Rekao sam ‘Briga me, izvadite sve van!’ Imam djecu. Želim ih vidjeti. Želim odrasti s njima. Bila je to vrlo jednostavna odluka.” Prostata je žlijezda veličine kestena smještena neposredno ispod mokraćnog mjehura, iza stidne kosti, a ispred završnog dijela debelog crijeva. Osnovna funkcija prostate je proizvodnja većine tekućine u sjemenu. Temeljna funkcija prostate je vezana uz plodnost, a ne spolnu moć.

John, koji u tijeku ima svoju posljednju turneju Farewell Yellow Brick Road, također je govorio i o svojoj ovisnosti o kokainu, svojoj obitelji i svojim vezama s princezom Dianom i Johnom Lennonom u autobiografiji “Me”.

Možda te zanima…U Hrvatskoj raste smrtnost od raka prostate i pomiče se dobna granica

Zdravlje
 

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.