[ad_1]

Jedna od najboljih američkih nogometašica svih vremena Carli Lloyd (37) želi se okušati kao ‘kicker’ (udarač) u američkom profesionalnom nogometu (NFL).

Lloyd je odradila nekoliko treninga s osvajačima Super Bowla 2017. godine, Philadelphia Eaglesima i sada želi postati prva žena ‘kicker’ u povijesti NFL-a.– Želim to isprobati. Želim staviti kacigu, želim staviti jastučiće, želim udarati u dva koraka – rekla je Amerikanka za podcast Laughter Permitted.

Lloyd je u dresu američke reprezentacije dva puta bila svjetska prvakinja (2019, 2015), osvojila je i dva olimpijska zlata (2012, 2008). Sa svjetskih prvenstava ima i srebro (2011) i broncu (2007), a dva puta je bila i najbolja nogometašica svijeta (2015, 2016). 

Zanimljivo, ideja za njezin nastup u NFL-u došla je od izvršnog direktora NFL-a Hall of Fame Gila Brandta koji smatra kako Lloyd ima sve potrebne fizičke kvalitete.
Soccer: USA Women's National Soccer Team Victory Tour-Korea at USA | Autor: Trevor Ruszkowski/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Foto: Trevor Ruszkowski/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL– Mislim da bi kicker ili punter bile dobre pozicije u momčadi – kazala je dr. Jen Welter, koja je 2015. postala prva žena koja je trenirala u NFL-u kada se pridružila Arizona Cardinalsima.

– Ako imate vrhunskog sportaša poput Carli Lloyd i pravog trenera, onda nema razloga zašto se to ne bi dogodilo i razvijalo. Mislim da kickeri moraju biti mentalno najjači sportaši jer svaki put kada ste na terenu imate priliku osvojiti bodove – dodala je.

Carli zaista ima fantastičan šut, a to mogu posvjedočiti brojne golmanice kojima je zabijala golove. Osvojila je sve što je mogla u nogometnoj karijeri i sada je željna novih izazova.

 No pitanje je kako bi se snašla u ovome američkom nogometu koji je miljama drugačiji od običnog nogometa. Hrabrost i preciznost ima, a hoće li dobiti i dopuštenje od NFL-a, to ćemo vidjeti…[ad_2]

Source link