Home Hrvatska Home SVI SU SE PITALI ZAŠTO NA POLJUDU NEMA VIKTORA ORBANA Mađarski premijer...

SVI SU SE PITALI ZAŠTO NA POLJUDU NEMA VIKTORA ORBANA Mađarski premijer ostavio reprezentaciju ‘na cjedilu’ zbog drage mu osobe: ‘Prijatelji zauvijek’

5
0
SVI SU SE PITALI ZAŠTO NA POLJUDU NEMA VIKTORA ORBANA Mađarski premijer ostavio reprezentaciju 'na cjedilu' zbog drage mu osobe: 'Prijatelji zauvijek'I dok je hrvatski državni vrh gotovo u kompletnom sastavu večer u četvrtak proveo na Poljudu, ključni mađarski dužnosnik elegantno je zaobišao Split. Kao da je pretpostavljao kakav se potop sprema njihovoj nogometnoj reprezentaciji.

Bilo je prilično iznenađujuće što u Split nije doputovao mađarski premijer Viktor Orban, posebno ako se zna da mu je nogomet definitivno na vrhu liste omiljenih sportova.

Iako bi se u šali moglo nagađati da Orban nije imao dobar predosjećaj uoči dvoboja s Vatrenima, razlog što nije doputovao u Split zapravo je njegov prijatelj. ‘Prijatelj zauvijek’, ako bismo i citirali mađarskog premijera.

Naime, Orban je večer proveo u Rimu gdje se sastao s bivšim talijanskim premijerom i predsjednikom stranke Forza Italia Silvijom Berlusconijem.

Kako je 83-godišnji Talijan napisao na svojoj Facebook stranici, njih su dvojica razgovarali o brojnim ekonomskim temama, a posebno o ulozi tehnoloških inovacija u smislu ekonomskog rasta. Razgovaralo se, tvrdi Berlusconi, i o političkoj situaciji u Italiji te najvažnijim temama na globalnom nivou.

 

Za razliku od kontroverznog talijanskog političara i poduzetnika, Orban je bio znatno šturiji, ali rekli bi se i emotivniji.

“Prijatelji zauvijek”, napisao je mađarski premijer uz fotografiju na kojoj se rukuje s Berlusconijem.

 
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.