I dok je hrvatski državni vrh gotovo u kompletnom sastavu večer u četvrtak proveo na Poljudu, ključni mađarski dužnosnik elegantno je zaobišao Split. Kao da je pretpostavljao kakav se potop sprema njihovoj nogometnoj reprezentaciji.

Bilo je prilično iznenađujuće što u Split nije doputovao mađarski premijer Viktor Orban, posebno ako se zna da mu je nogomet definitivno na vrhu liste omiljenih sportova.

Iako bi se u šali moglo nagađati da Orban nije imao dobar predosjećaj uoči dvoboja s Vatrenima, razlog što nije doputovao u Split zapravo je njegov prijatelj. ‘Prijatelj zauvijek’, ako bismo i citirali mađarskog premijera.

Naime, Orban je večer proveo u Rimu gdje se sastao s bivšim talijanskim premijerom i predsjednikom stranke Forza Italia Silvijom Berlusconijem.

Kako je 83-godišnji Talijan napisao na svojoj Facebook stranici, njih su dvojica razgovarali o brojnim ekonomskim temama, a posebno o ulozi tehnoloških inovacija u smislu ekonomskog rasta. Razgovaralo se, tvrdi Berlusconi, i o političkoj situaciji u Italiji te najvažnijim temama na globalnom nivou.

 

Za razliku od kontroverznog talijanskog političara i poduzetnika, Orban je bio znatno šturiji, ali rekli bi se i emotivniji.

“Prijatelji zauvijek”, napisao je mađarski premijer uz fotografiju na kojoj se rukuje s Berlusconijem.