Home Hrvatska Home EUROPSKO UDRUŽENJE VOJNIH NOVINARA ODABRALO NAJBOLJU REPORTAŽU Tekst autorice Martine Butorac o...

EUROPSKO UDRUŽENJE VOJNIH NOVINARA ODABRALO NAJBOLJU REPORTAŽU Tekst autorice Martine Butorac o žrtvama Domovinskog rata nagradili kao članak godine

9
0
EUROPSKO UDRUŽENJE VOJNIH NOVINARA ODABRALO NAJBOLJU REPORTAŽU Tekst autorice Martine Butorac o žrtvama Domovinskog rata nagradili kao članak godineReportaža objavljena u časopisu Ministarstva obrane Republike Hrvatske na engleskom jeziku CROMIL (Croatian military magazine) izabrana je za najbolji članak godine prema izboru Europskog udruženja vojnih novinara (European Military Press Association – EMPA), priopćio je u četvrtak MORH.

Nagrađeni članak “Gdje su pokopane žrtve Domovinskog rata?” autorice Martine Butorac objavljen je u 20. broju CROMIL-a, a nagrada je objavljena na ovogodišnjem kongresu EMPA-e koji se održava od 8. do 11. listopada u Beču.

U nagrađenom članku govori se o naporima koje Republika Hrvatska ulaže u traganje za žrtvama nestalim u Domovinskom ratu, a članak će biti objavljen i na službenoj mrežnoj stranici udruženja: www.empa.media te EMPA publikaciji, najavljuju iz MORH-a.

Nagrada za najbolji članak EMPA-e dodjeljuje se od 2008. godine s ciljem promicanja rada novinara vojnih časopisa, a izabire se glasovanjem članova udruženja EMPA-e, koje okuplja urednike iz vojnih časopisa dvadeset dvije europske države.

Ovo je treći put u posljednjih pet godina da su članci objavljeni u Hrvatskom vojniku i CROMIL-u proglašeni najboljima, što Hrvatski vojnik i CROMIL ujedno čini najnagrađivanijim časopisima Udruženja.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.