Hrvatska reprezentacija slavila je nad Mađarskom 3-0 na Poljudu u krasnoj atmosferi nakon osam godina od posljednje natjecateljske utakmice na ovome stadionu.

‘Ovo je moja misija’

– Nakon Svjetskog prvenstva sam sebi sam postavio dva cilja: Hrvatska u Splitu i Hrvatska na Europskom prvenstvu. Jedan sam ostvario, a ako ostanem izbornik, trudit ću se da dovedem češće reprezentaciju u Split – tvrdi izbornik.

– Hrvatska je dobila kompletnoga igrača u Bruni Petkoviću. On ima tehniku, visinu, skok, osjećaj za gol. Samo se bojim da ga ne prebaci. Ne smije živjeti na ova dva gola s Poljuda, nego mu to mora biti svakodnevica. Samo neka ovako nastavi – hvali Petkovića izbornik. 

Luka Modrić je bolje slavio gol ovdje nego li na Svjetskom prvenstvu. Nakon utakmice nam je rekao da ovakvu atmosferu nije osjetio ni u Real Madridu – tvrdi izbornik.

– U drugom dijelu smo mogli možda zabiti još koji gol, ali smo čuvali energiju za narednu utakmicu – kaže Dalić.

– Moramo ići korak po korak, osigurati EP, ali sigurno da Hrvatska ima kvalitetu napraviti nešto na njemu. Ako Bog da da još do tog prvenstva nađemo 2-3 igrača koji će dati jednu novu snagu, ali i da sačuvamo “senatore”, kako ih mi zovemo. No, prvo se trebamo kvalificirati da ne poletimo previsoko  – prizeman je Dalić.


Foto: Slavko Midzor/PIXSELL


Split: Slavlje na Poljudu nakon što je Hrvatska pobjedila Mađarsku s velikih 3:0VIDEO: IZJAVE NAKON POBJEDE


Modrić: Zagrijavali smo se 20 minuta naježeni! Veličanstveno


Trebamo još jednu pobjedu

Kako se ne bi ponovio Azerbajdžan, Hrvatska će se odmah koncentrirati na Wales koji slijedi u nedjelju. 

– Ne želimo naravno da se to ponovi. Mi ćemo se odmah okrenuti novoj utakmici, iako nije lako, igrači se ozljeđuju kada igraju dvije utakmice u tri dana – govori izbornik pa dodaje kako ne obraća pozornost na to kako drugi igraju:

– Sve ovisi o nama. Trebamo 15 bodova, znači još jednu pobjedu i već u nedjelju idemo po nju.


Foto: Igor Šoban/PIXSELL‘Hvala, Dalmacijo!’

– Mislim da se nikada utakmica Hrvatske nije igrala u boljem ambijentu. Dalmacija, Hrvatska hvala na ovome sjajnom ambijentu. Bez ružnih povika, bez pirotehnike. Ovo je dokaz da samo zajedno možemo nešto napraviti. Nogomet čini čuda – započeo je izbornik Dalić.

– Možda smo malo pali u drugom poluvremenu, ali to sada nije bitno, pobijedili smo – priznao je izbornik.
KVALIFIKACIJE ZA EP


Sjevernoirska tragedija na De Kuipu, Belgija prva na Euru!

Split: Slavlje na Poljudu nakon što je Hrvatska pobjedila Mađarsku s velikih 3:0 | Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: Milan Sabic/PIXSELLNije ljut na Perišića

Ivan Perišić promašio je penal s kojim je Hrvatska mogla ići na 4-0, no izbornik nije ljut.

– Luka je trebao pucati penal, ali je prepustio to Ivanu. On je pucao lijevom nogom, iako igra s obje, no nije mi rekao zašto je pucao lijevom. Nema veze – tvrdi Dalić.

– Postoji razlika između reprezentacije i kluba, moram čuvati “kuću”, ako me razumijete. Mi moramo biti zajedno. Igrači i koji ne igraju previše u klubovima, večeras su bili sjajni. Rebić je bio možda i najbolji igrač na terenu, Rakitić isto odličan.

– Sigurno je da i Vlašić i Brekalo nama nose veliku energiju, uz igrače koji se poznaju u dušu kao Rebić i Perišić. Sigurno da ta kohezija ima utjecaja u mom izboru prvih 11 – kaže izbornik. 
PREDSJEDNICA U DELIRIJU


Poljud mu skandirao, a Kolinda kaže: Jakov je izdržao i još će!


Vatreni uz Dina

– Vatreni se priključuju dobrim željama u potrazi da se potraga nastavi i da se kapetan Dino vrati doma – za kraj je rekao izbornik i zaslužio pljesak press rooma.
Euro 2020 Qualifier - Group E - Croatia v Hungary | Autor: ANTONIO BRONIC

Foto: ANTONIO BRONIC 

 

 

Source link