Svi koji ga prate, znaju da igranje i zabijanje petom nije nepoznanica u njegovom opusu, a sada se na Poljudu isplatila na najbolji mogući način. Druga mađarska pogreška pomogla je kako bi Ante Rebić istrčao po lijevoj strani nakon što je presjekao loptu Lovrencsicsu i ubacio u kazneni prostor gdje je Petković petom bez pardona loptu zavukao iza Gulacsija i cijelu gostujuću obranu ostavio u šoku.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Kolokvijalno bismo mogli reći – “šmekerski potez”. Naklonio mu se cijeli Poljud, a na najjasniju reakciju imao je Ivica Olić koji je rukom gestikulirao koliko je ova majstorija “opekla” mađarsku reprezentaciju. Bio je to Petkov prvi gol, a na drugom se zahvalio Tamasu Kadaru.

ZLATKO DALIĆ

‘Moja misija je bila Hrvatska u Splitu i ovo nije zadnji put…’

– Ma odličan je osjećaj, dobili smo tri bitna boda i sada će nam biti puno lakše u Walesu, a onda i protiv Slovačke – rekao je Dinamov napadač nakon pobjede 3-0.
Inače zabijate škaricama, sada petom?
– Bitno da zabijam iako mi nedostaju golovi kao što je bio moj drugi kada sam u petercu i čekam pogrešku protivnika. Takvih trebam više.
I vi ste dobili ovacije na Poljudu.

‘LOŠA OBRANA MAĐARA’

Mađarski mediji: Poluvrijeme iz noćne more, sve zbog grešaka

– Ovo je bila utakmica koja je iznad klubova, ovo je reprezentacija i svaki bi Hrvat trebao biti ponosan. Svaka čast ljudima.
Velšani?
– Nismo ih još analizirali, ali sjećam ih se iz Osijeka – završio je Petko.