[ad_1]

Jedanaest osoba je uhićeno u južnom Meksiku, u Las Margaritasu, nakon što je načelnik njihovog mjesta izbačen iz svog ureda, privezan za kamionet, da bi ga potom vukli po ulicama, piše BBC.

Policija je intervenirala da bi oslobodila načelnika Jorgea Luisa Escandóna Hernándeza, koji navodno nije ozbiljnije ozlijeđen.

Radilo se o drugom napadu poljoprivrednika koji su tražili da načelnik izvrši obećanje koje je dao u predizbornoj kampanji i popravi lokalnu cestu.

Policija je zbog nemilog događaja poslala dodatne snage u selo Santa Rita u općini Las Margaritas u saveznoj državi Chiapas.

 

Gradonačelnici i lokalni političari su u Meksiku često na meti narkomafije ako odbiju suradnju u kriminalnim radnjama, ali ponekad se dogodi i da budu napadnuti zbog svojih predizbornih obećanja.

Escandon je kazao da će povući tužbu zbog otmice i pokušaja ubojstva.

U videu koji su snimili prolaznici ispred ureda načelnika može se vidjeti grupu muškaraca kako iz zgrade izvode načelnika i silom ga pričvršćuju za vozilo.

Na snimci nadzorne kamere može se vidjeti kako ga vozilo povlači po ulicama ruku vezanih konopcem pričvršćenim za stražnji dio kamioneta.

 

Za spašavanje načelnika je bila potrebna intervencija desetaka lokalnih policajaca. Nekoliko osoba je ozlijeđeno u sukobu policije i otmičara.

Nekoliko mjeseci ranije grupa ljudi je napravila nered u kancelariji načelnika, ali on tad nije bio prisutan.

Za vrijeme kampanje za izbore u Las Margaritasu i sam Escandon je bio uhićen pod sumnjom da se sukobio s pristašama suparničkog kandidata. Oslobođen je zbog nedostatka dokaza, piše BBC.[ad_2]