Pritvorenica za ubojstvo hercegovačkog poduzetnika Nine Ivankovića (55), bivša Miss Sunita Hindić Bošnjaković (21), najvjerojatnije će morati na operaciju, saznaje to Slobodna Dalmacija od njezine odvjetnice Nade Dalipagić iz Mostara.

Nakon predaje Sunite Hindić policiji u Turbetu i njezina dovođenja na Kantonalni sud u Mostaru u kolicima s gipsom na obje noge, pojavila su se brojna nagađanja o fabriciranim ozljedama i nalazima. Priče su toliko uzele maha, iako je Sunita dovedena s RTG snimcima iz bolnice u Travniku, da ju je i policija odvela na kontrolni pregled u mostarsku bolnicu. Tek je nakon toga prepraćena na Kantonalno tužiteljstvo gdje je iznijela obranu.

Odvjetnica Nada Dalipagić objasnila je kakvo je zdravstveno stanje najpoznatije osumnjičenice za ubojstvo u BiH.

– Sunita Hindić doista ima slomljene obje noge. Uredna je dokumentacija predana Sudu i Tužiteljstvu, a moja branjenica trpi velike bolove i najvjerojatnije će morati biti operirana. Nadalje, sukladno pravilima odvjetničke etike, ne dajem izjave u ovoj fazi postupka, tj. postupka istrage – rekla je odvjetnica.

Na zahtjev tužiteljstva, Marin Zadrić, sudac za prethodni postupak Kantonalnog suda u Mostaru, odredio je pritvor zbog opasnosti od bijega. Tužitelji smatraju da bi puštanjem osumnjičene na slobodu postojala opasnost od njezina bjega jer je Sunita nakon zločina usprkos ozljedi u vrlo kratkom razdoblju uspjela pobjeći čak do Bugojna, navode u svom priopćenju. Isto tako, utvrđeno je da je često mijenjala adrese stanovanja, odnosno boravila je na više adresa. Kantonalni sud Mostar ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenoj.

Podsjetimo, sumnjiči se da je bivša Miss prošli petak u 7,15 sati došla u “Villu Ivanković” u naselju Buna kraj Mostara, gdje je nakon svađe ispalila jedan metak u Ninu Ivankovića koji je na mjestu preminuo. Večer i noć prije Sunita je također provela u navedenom ugostiteljskom objektu iz kojega je otišla oko 6 sati te se vratila taksijem nakon sat vremena. Isti taksi navodno ju je čekao i odvezao nakon pucanja u Ninu Ivankovića. Hindić Bošnjaković noge je slomila skačući iz sobe u rijeku, izjavila je kasnije, što se pokazalo nemogućim zbog terase koja se prostire ispod, piše Slobodna Dalmacija.

Naknadno je rečeno da su kraj jednog od zidova vile nađene njezine cipele i tragovi krvi na tlu. Međutim, javio se svjedok koji je izjavio da je vidio kako je istrčala iz vile. U svakom slučaju, ona je toga dana navečer bila na bugojanskom području gdje se predala policiji u Turbetu odakle je odvedena u travničku bolnicu i zagipsana. Zatim su je policajci predali kolegama iz kriminalističke policije u Mostaru. Tamo je nad njom provedeno kriminalističko istraživanje tijekom kojega je odvedena na pregled u bolnicu u Mostaru, pa na tužiteljstvo i zatim u pritvor.

Ni gips, ni kontrolni pregled u Mostaru, međutim, ne stišavaju priče o pozadini ubojstva i ozljedama bivše misice. Iako je u Mostar dovedena s RTG snimcima iz travničke bolnice, među osobama koje se kreću u istom društvu kao i uhićenica, kolaju priče o liječniku koji joj je stavio gips u automobilu. Nadalje, govori se o izvlačenju Sunite iz pritvora po svaku cijenu kako bi je se sklonilo preko granice jer je ona tek izvršiteljica, a naručitelji se još skrivaju.

Uglavnom, ne stišavaju se nagađanja, a priče dobivaju sve nevjerojatnije zaplete. Za sad je činjenično da je Sunita jedina osumnjičena, a nije uhićen niti jedan pomagač koji joj je omogućio bijeg. Što se tiče eventualnih naručitelja, tužiteljstvo očito ne vjeruje u tu tezu jer sumnjiče Sunitu da je nakon svađe posegnula za oružjem. Za sad je nejasno čiji je pištolj, je li ga donijela sa sobom pri povratku u vilu te je li pucala u Ninu Ivankovića s leđa, kao što je rečeno u prvim informacijama kad se govorilo da ga je pogodila s više metaka.