Ukoliko prečesto rabite vibrator, vagina će izgubiti osjet i polako otupjeti, a postizanje orgazma će postati nemoguće. Tvrde to korisnici američkih internet foruma, a prenosi health.com. Ipak se čini da je riječ o prenapuhanom terminu.
POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Korištenje vibratora može biti najučinkovitija metoda za postizanje orgazma. Njega ne možete baš ‘potrošiti’ ali to ne znači da privremeni gubitak osjeta nije moguć ako ste predugo koristili vibrator – pojašnjava dr. Sherry Ross iz Santa Monice u Kaliforniji i autorica knjige “She-ology: The Definitive Guide to Women’s Intimate Health.

VAGININI MONOLOZI

Da vagina može pričati rekla bi vam: ‘Nemoj me prati prečesto’

– Ako ste izgubili osjet u vagini, preporučujem da tijelu date vremena da se resetira prije nego što opet počnete koristiti vibrator. No ako problem potraje onda je uzrok nešto drugo – upozorila je dr. Ross pojašnjavajući da je vjerojatno riječ o problemu na podsvjesnoj razini.
Za razliku od muškaraca, ženska seksualna želja, uzbuđenje i energija započinje u najvećem organu iznad ramena, a ne u onom ispod struka, kazala je Ross ističući važnost razumijevanja pravog uzroka gubitka osjeta kako bi se problem riješio.
Preporučila je dogovoriti susret s ginekologom kako bi se otkrilo koji je uzrok iza takvog stanja, a to mogu biti stres, pretilost, poremećaji raspoloženja, alkohol, droge i pušenje. U konačnici, ako vam se seksualna želja ili osjet “tamo dolje” promijenio, nemojte odmah okriviti vibrator.

VAGINIZAM

Bez seksa zbog rijetkog stanja: ‘Vagina se zatvori, nema rupe’

Uzroci izostanka osjeta u rodnici poznati su i vrlo se učestalo javljaju, slaže se i doc.prim.dr.sc. Ivan Fistonić, spec. ginekologije i opstetricije te subspecijalist humane reprodukcije na Institutu za žensko zdravlje.
– Postoji niz mogućih uzroka dispareunije (bolnih i nelagodnih odnosa) koji su oduvijek poznati: spolno prenosive bolesti, miomi, endometrioza, suhoća rodnice u menopauzi, itd. Uz to. ‘ako osjećate nelagodu i anorgazmiju, posjetite ginekologa’. A što drugo?  Tek u kontaktu s ginekologom žena može razjasniti problematiku, a ne ‘na neko vrijeme odložiti vibrator’. Naravno da će dijetalni režim prehrane i životni stil, bez intoksikacija raznih izvora, poboljšati opće zadovoljstvo pa i seksualnu gratifikaciju – savjetovao je dr. Fistonić dodajući kako je pojam DVS promašen naziv kojeg su lansirali u komercijalne svrhe.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

–  Sindrom mrtve vagine nije medicinski entitet već vješta sintagma kojom se privlači široko čitateljstvo u SAD-u, a cilj je promocija knjiga na tu temu i njihovih autora. Besmisleno je okriviti učestalo korištenje  vibratora za oslabljeni osjet u rodnici i izostanak orgazma. Čak i autorica na dva mjesta navodi da problem vjerojatno leži negdje drugdje. Potpuno je jasno da orgazam ne dolazi tek pukom mehaničkom stimulacijom već je vrhunac koji se može postići tek uz adekvatne seksualne fantazije. Uostalom, niti tijekom uobičajenog seksualnog odnosa, žena neće doživjeti orgazam ako nije adekvatno psihološki i tjelesno stimulirana – ističe dr. Fistonić. 
POGLEDAJTE NOVI SERIJAL ‘ZENZACIJA’ S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.