Euro-kvalifikacijsko gostovanje mađarske reprezentacije u Hrvatskoj očekivano dominira sportskim rubrikama tamošnjih medija.

Budale koje su oštetile vozilo i napale dvojicu mađarskih navijača su, naravno, spomenute i istaknute pod naslovom ‘Skandal u Splitu, hrvatski huligani napali naše navijače‘. Ističe se i pravodobna reakcija policije te očekuju brojne mjere osiguranja na samoj utakmici, uključujući dronove i helikoptere.






Foto: screenshot/origo.hu



Što se samog susreta tiče, iz Mađarske najavljuju kako će njihov izbornik, Talijan Marco Rossi, na poljudski travnjak poslati ovih 11:

Gulácsi  Lovrencsics, Orbán, Kádár, Korhut  Kleinheisler, M.Vida  Sallai, Dzsudzsák, D.Nagy  Szalai.

Najavljuje se da će utakmicu gledati hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović, premijer Plenković, ali i njihovi mađarski kolege Viktor Orbán i Sándor Csányi.

Mađari podsjećaju da se igra na stadionu koji je Italiju dočekao sa svastikom označenom na terenu, a da su u prvoj utakmici odigranoj na San Siru hrvatski navijači pažnju zaokupljali ustaškim pjesmama, bakljama i dimnim bombama.






Foto: screenshot/index.hu



Objašnjavajući svojim čitateljima genezu sukoba između Hajduka i HNS-a, Mađari su istaknuli nadu da bi na Poljudu možda mogli imati čak i podršku publike ili, u najgorem slučaju, situaciju u kojoj će se fućkati domaćoj reprezentaciji.

Bodreći sami sebe, Mađari kažu kako čak ni svi hrvatski talenti baš uvijek ne uspiju sazreti na najvećoj sceni pa ističu primjer Alena Halilovića ili, kako ga oni nazivaju, ‘hrvatskog Messija’, čija je ‘karijera u slijepoj ulici.






Foto: screenshot/24.hu



Što se očekivanja oko rezultata tiče, sami su sebi omogućili jednostavan, a optimističan zaključak:

‘Nemamo baš tako puno izostanaka, a i da smo kompletni: ako bi se išlo uspoređivati kvalitetu dvaju reprezentacija onda nema smisla i igrati s obzirom na hrvatska imena, ali… U Budimpešti smo jasno pokazali kako su imena na papiru jedno, a situacija na travnjaku može biti nešto posve drugo’!




REUTERS/PIXSELL | Autor: Reuters/PIXSELL

Foto: Reuters/PIXSELL






Hungary v Portugal - EURO 2016 - Group F | Autor: Kai Pfaffenbach

Foto: Kai Pfaffenbach







Source link