[ad_1]

Danas je ispred zgrade Županijskog suda u Splitu od 10 sati počeo mirni prosvjed građana zbog smrti Kristiana Vukasovića.
Organizatorica prosvjeda Gordana Šprajc za N1 je izjavila: 
– Država ima jednu funkciju, a to je da štiti svoje građane. Ako jedno dijete strada u rukama institucija, onda mora postojati odgovornost. Današnji dan je simboličan po tome koliko nas država ne štiti.

PLATIT ĆE GA DRŽAVA

Obrana od 9700 kuna: Ovo je račun Kristianova branitelja

Komentirala je i broj prosvjednika. 
– Bez obzira na to koliko ljudi ovdje dođe, cijela Hrvatska je ogorčena hrvatskim pravosuđem. Za ovo stanje odgovorni su direktno premijer Plenković i ministar Bošnjaković… Ovo nije nesretni slučaj, ovo je čisto ubojstvo.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Objasnila je i zašto su na transparentima napisana i imena drugih ljudi, poput Marijane Jerković, Kate Erceg i Ane Andrijašević.
– Ostala imena su stavljena jer je Marijana Jerković simboli nepoštenog postupka, zanemarene djevojke koja je brutalno ubijena i po pitanju njenog ubojstva se ne događa ništa.

RAČUN ZA VJEŠTAČENJE

Otac Kristiana Vukasovića: Zar da im platim? Ubili su mi sina!

– Kate Erceg i Ana Andrijašević su dvije djevojke iz Makarske koje su satrane na pješačkom prijelazu, a njihov ubojica proglašen je djetetom iz fine familije.
– Jesmo li pred zakonom jednaki? Je li Kristian ubijen jer nije dijete iz fine obitelji, jer nije imao BMW, jer nije imao istu pravu zaštitu? Ako nismo svi pred zakonom jednaki, ako postoje građani drugog reda, onda Republika Hrvatska ne radi ono što bi trebala raditi, a to je da ne osigurava ustavna prava građana Hrvatske, a to je da smo svi pred zakonom jednaki, kazala je Šprajc zaključno.

OČAJNI OTAC:

‘Kristiana su prebili u zatvoru, ne mislim da se sam ozlijedio’

Podsjetimo, Kristian Vukasović je zbog izazivanja požara, nakon što se sam prijavio policiji i priznao kazneno djelo, osuđen na osmomjesečni zatvor.  U pritvoru je bio četiri mjeseca, odnosno sve dok mu se zdravstveno stanje nije pogoršalo, pa je bio upućivan u zatvorsku bolnicu u Zagreb.
Posljednji put kada je vraćen u splitski zatvor na Bilicama u stanju kome prebačen u splitsku bolnicu u kojoj je naposljetku i umro. Otac mu je na tijelu primijetio brojne podljeve i onda je to prijavio policiji.

Tema: Hrvatska

[ad_2]