Home Hrvatska Home Dao otkaz i otišao na drugi kraj svijeta da bude uz bolesnu...

Dao otkaz i otišao na drugi kraj svijeta da bude uz bolesnu curu

16
0
Dao otkaz i otišao na drugi kraj svijeta da bude uz bolesnu curuDave Bulter (31) nije dugo razmišljao kada mu je djevojka Emily Goslin (31) rekla da su joj dijagnosticirali rak jajnika. U par dana je dao otkaz, spakirao kofere i preselio iz Kanade u Veliku Britaniju kako bi bio uz nju. Bilo je to u ožujku ove godine, prenosi Daily Mail. Nije mario što se znaju tek nekoliko mjeseci i nikada nisu živjeli u istom gradu, osjetio je snažnu potrebu biti kraj nje. 
POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Planirali su živjeti zajedno u Vancouveru u Kanadi, ali bolest je to odgodila za nekoliko mjeseci. Usprkos njezinoj teškoj bolesti, oboje su odlučili ostati pozitivni, a njihova svježa i jaka ljubav je doprinijela tome. Nedavno su preselili zajedno u Kanadu kako su planirali prije nego je saznala da je bolesna.
– Jedna pozitivna stvar vezana za strašnu dijagnozu je to što smo počeli živjeti zajedno prije nego smo planirali, iako situacija baš nije onakva kako smo to zamišljali. Nema sumnje da su mjeseci koje smo proveli u Londonu ojačali našu vezu. Cijelo je vrijeme bio uz mene. Iako bi naš prvotni plan bio itekako lakši, nikada ne bih mijenjala ova iskustva i vrijeme koje smo proveli zajedno – rekla je Emily.

Foto: mediadrumworld.com / Emily Gosling

Ispričala je kako su se upoznali. Kaže da je neko vrijeme živjela u Ontariju u Kanadi gdje je radila na obiteljskom brendu ‘Goslings Rum’. Tijekom jednog poslovnog putovanja i predstavljanja ruma u Vancouveru, upoznala je Davea koji je radio kao direktor vinskog restorana. Odmah su osjetili snažnu povezanost, no Emily je u tom trenutku znala da se uskoro seli u London gdje će živjeti najmanje godinu dana, no odlučili su nastaviti vezu na daljinu i putem planirati što i kako će dalje.
– Odmah sam znala da ima nešto posebno vezano za Davea i bila sam toliko uzbuđena što ćemo zajedno graditi budućnost. Dok sam živjela u Londonu, proveli smo duge sate i sate planirajući naš život, kako ćemo dekorirati naš stan, gdje ćemo sve putovati i kako bismo željeli provesti naš zajednički život – ispričala je.

Foto: mediadrumworld.com / Emily Gosling

Prisjetila se i vremena prije dijagnoze
– Počela sam se jako znojiti noću, trbuh mi je bio natečen, boljelo me u bubrezima i konstantno sam bila umorna, a kako je vrijeme prolazilo, osjećala sam se sve lošije i lošije. Moj liječnik mi je najprije rekao da je to možda zbog stresa ili čira na želucu. Međutim, ubrzo mi je dijagnosticirao rak jajnika. Kod Davea je bilo pet sati ujutro kada su mi rekli da imam rak. Malo sam se tresla, ali bila sam zapravo vrlo mirna obzirom na situaciju. U tim trenucima vaš um kao da pređe u način rada ‘preživljavanje ‘- rekla je.

HRABRA ZAGREPČANKA

Renata je pobijedila rak dojke: Bolest mi je postala blagoslov

Nekoliko dana kasnije prošla je još neke pretrage i vijesti su bile dobre – rak se nije proširio. Dave je u London doputovao tjedan dana nakon prve dijagnoze. Zagrlio ju je snažno i zajedno su otišli kod njezinog onkologa kako bi im predočio plan liječenja.
– Čekanje da ja preselim u Vancouver u tom trenutku nije dolazilo u obzir jer je tumor bio previše agresivan te su isti dan britanski liječnici počeli s kemoterapijom. Imali smo samo sat vremena prije nego sam se morala vratiti u bolnicu. Otišli smo u obližnji park. Tamo mi je rekao da će dati otkaz i ostati u Londonu sa mnom. Osjetila sam ogromno olakšanje, ali u to vrijeme sam bila i vrlo ljuta što rak nije poremetio samo moj život, već i njegov – dodala je.

Foto: mediadrumworld.com / Emily Gosling

Emily je prošla ciklus kemoterapija i bila na operaciji kojom su joj uklonili desni jajnik, desni jajovod, slijepo crijevo i limfne čvorove. Zahvat je dobro prošao i onkolog joj je dao ‘zeleno svjetlo’ da može otputovati u Vancouver i tamo nastaviti s liječenjem. 
– Deset tjedana nakon zahvata sastali smo se s mojim liječnikom kako bismo vidjeli nalaze. Iako smo se nadali da će sve biti dobro, saznali smo da se na mojem lijevom jajniku formirala nova masa. Druga operacija zakazana je uskoro, 7. listopada – kaže ova hrabra žena i priznaje da se zna ujutro probuditi i razmišljati o tome hoće li ikada moći imati djecu. Dave joj je, kaže, bio i ostao veliki oslonac u životu.

MIJENJA SE SLIKA

11 karcinoma je u porastu kod djece, mladih i mlađih odraslih

Kroz cijeli taj proces Dave nikada nije u meni izazvao osjećaj kao da sam ga zarobila svojom bolešću ili pokazao da je ljut zbog preokreta u životu. On je najjači čovjek kojega sam ikada upoznala i bio je uz mene na svakom koraku. Imam osjećaj kao da se poznajemo cijeli život – dodala je.
POGLEDAJTE NOVI SERIJAL ‘ZENZACIJA’ S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.