Home Hrvatska Home Utrka 00:24 slikana i iz zraka: Pogledajte spektakularne fotke

Utrka 00:24 slikana i iz zraka: Pogledajte spektakularne fotke

20
0
Utrka 00:24 slikana i iz zraka: Pogledajte spektakularne fotkeTočno 24 minute nakon ponoći, u nedjelju je počela spektakularna utrka na uzletno-sletnoj stazi Zračne luke Franjo Tuđman. U humanitarnoj utrci trčalo je više od 1200 prijavljenih natjecatelja, a najbrži u muškoj i ženskoj konkurenciji bili su Dino Bošnjak i Mirjana Šimek Bilić. Utrka je fotografirana i iz zraka, a zapaljen je i vatromet.

Foto: Alan Grubelić

Pobjednici su dobili 1500 kuna nagrade i povratnu kartu Croatia Airlinesa za bilo koju destinaciju, a humanitarnom akcijom na koncu je prikupljeno više od 150 tisuća kuna za pomoć mališanima na onkološkom odjelu KBC-a Rebro.

Foto: Alan Grubelić

Super je bila trka, nikad mi brže nije proletjelo vrijeme. Humanitarna utrka je i nije mi bilo bitno koji sam, samo da uživam, rekao je Dino Bošnjak koji je prvi istrčao humanitarnu utrku 00:24 Run za Zakladu dječja onkologija Rebro.

Foto: Alan Grubelić

Bošnjak je poznati hrvatski atletičar i seniorski prvak na 1500, 3000 i 5000 metara. Drugi je kroz cilj 5000 metara duge utrke prošao Kristijan Rubinić, a kao treći utrku je završio polumaratonac Ante Živković. Najbrža trkačica bila je Mirjana Šimek Bilić, a drugoplasirana Tea Faber.
Sva sredstva od kotizacija i dobrovoljne donacije organizator utrke, 24sata, u suradnji s MZLZ-om, donira Zakladi dječja onkologija Rebro za gradnju novog odjela dječje onkologije. Dosad je prikupljeno oko 150.000 kuna. Prvi put u Hrvatskoj na aerodromskoj pisti okupila su se čak 1173 trkača.

Foto: Alan Grubelić

Sve koji i nisu trčali pozivamo da podrže akciju i, uz naznaku “Donacija za Zakladu”, uplate novac na humanitarni račun IBAN: HR6723600001300132456. Generalni pokrovitelj utrke je Konzum, partneri su INA, Kala, Slatinska banka, A1, HEP i Hrvatska lutrija, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i MUP su prijatelji utrke.
Trkačke utrke na pistama zračnih luka imaju dugu tradiciju u svijetu. Počelo je prije 40 godina u Sjedinjenim Državama, a desetljeće kasnije pridružili su se i europski aerodromi. Utrka na Zračnoj luci “Franjo Tuđman” prva je u Hrvatskoj. Staza je gotovo savršena za postizanje osobnih rekorda natjecatelja, a za one malo manje ambiciozne nije ni pretjerano zahtjevna.     

Tema: Hrvatska


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.