[ad_1]

Dinamo je u srijedu deklasirao Atalantu u Ligi prvaka (4-0), a još su svježa sjećanja na prvi gol na utakmici. Fantastično je loptu u gol zakucao Dinamov lijevi bek Marin Leovac na ubačaj Petra Stojanovića. U tom trenutku nastala je erupcija oduševljenja na Maksimiru pred 29.000 ljudi. Nije se samo veselio puk, čak se i jedan vatrogasac našao na “mjesto zločina”.
Radi se o Matiji Pinteru, mladom vatrogascu iz DVD-a Maksimir. Njega je Leovac, onako u deliriju, od srca zagrlio.
– Uh, još sam pod dojmom, glas mi drhti na samu pomisao. Od osme godine sam vatrogasac, a za Dinamo navijam oduvijek, još iz dana dok je Eduardo punio protivničke mreže. Kao klinac sam stalno išao na utakmice, a sada, evo, radim na njima – javio nam se oduševljeni Pinter pa dodao:
– Baš me ponio adrenalin. Pa to je gorjelo pred 30 tisuća ljudi. Još sam u šoku nakon onakve pobjede i slavlja Leovčeva gola. 

VIDEO: EVO KAKO JE SVE POČELO

Olmo je sve zakuhao, a Leovac zakucao. Slavio i – vatrogasac!

Pinter je u slavlju malo i nastradao.
– Haha, da, malo me Leovac udario glavom u glavu, onako nehotice pod adrenalinom. Ja sam im samo htio “dati pet”, a oni su me tako izgrlili. Dani Olmo je skočio na sve nas, ma nešto neopisivo. Ovo mi je dalo motivaciju za daljnje bavljenje ovom službom – priznao nam je Pinter.
‘Ispričavam se ako sam nekoga uvrijedio’
Ne boji se sankcija.
– Ha, ne vidim ništa sporno u tome da sam htio proslaviti gol s igračima. Pa moraš s nekime podijeliti veselje. Nije bilo nikakvog sukoba. Ako je ovo podložno sankciji, onda se ispričavam.
Kao istinski dinamovac, sretan je zbog povratka navijača.
– Koreografija na sjevernoj tribini prije utakmice bila je čudesna. Valjda će ti isti navijači doći i na neku HNL ili kup-utakmicu. Ne igra se nogomet samo u Europi – kazao je Pinter pa dodao:
– Ali ovo kako je Bjelica posložio ovaj stroj i kako dišu jedni za druge. Da mi je netko prije utakmice rekao da će Dinamo biti prvi ispred Cityja nakon prvog kola, ma nevjerojatno – završio je mladi vatrogasac koji će s Maksimira ponijeti uspomene za cijeli život.

BJELKO NAM OTKRIO “DOKTORAT”

‘Prevario sam Atalantu i Uefu, a Guardiolu sam već pobijedio’

DANI OLMO:

‘Drago mi je što sam ostao u Dinamu! Do kraja za plavi dres’

 

[ad_2]