Čuvali su je u tajnosti tjednima. Što u današnje vrijeme, kad informacije mogu procuriti svim kanalima, nije lako. I na kraju je ta koreografija Bad Blue Boysa bio sjajna. Ali i ostavila dosta upitnika: Što to znači?

POGLEDAJTE VIDEO

Pet minuta prije početka utakmice Dinama i Atalante na sjeveru se razvio veliki crtež, uz natpis “Postoji mjesto gdje mogao bih stati, visoko dignuti ruke i pjevati našu pjesmu”. Stih iz pjesme Darka Rundeka. A taj je crtež preslika fotografije s utakmice Dinama i Stuttgarta iz 1988. godine. Naime, među Boysima ta je fotografija legendarna, i to iz prve Dinamove europske sezone otkako su BBB osnovani. Navijačka grupa živa je od 1986., a te 1988. Dinamo je u Kupu Uefe izbacio Besiktas, pa u 2. kolu ispao od Stuttgarta.


Foto: Goran Stanzl/Pixsell/Privatni albumNijemci su, predvođeni Jürgenom Klinsmannom, pobijedili u Maksimiru, ali unatoč poraza, ta utakmica ima posebno značenje u povijesti Boysa. I uz lijepu koreografiju, navijanje je ostalo zapaženo: 90 minuta orila se pjesma, navijanje, podrška…, tek je nekoliko baklji pokvarilo dojam.

– Navijači su bili fenomenalni, u takvom je ambijentu uvijek lakše igrati – govorili su uglas igrači.

I bit će tako, i protiv Šahtara i Cityja.

Source link