[ad_1]

U petak navečer dogodila se prometna nesreća na autocesti između Velike Gorice i Zagreba, kojoj je svjedočila vozačica Violeta Jelić iz Siska. Ponukana događajima na cesti, na svom Facebooku opisala je detalje nesreće.

– Ljudi, koliko zaista ima pravih ljudi??? Vozim se večeras na proslavu rođendana kolegice, smišljam fore za čestitku, svira radio, vesela sam, sutra idem kod prijatelja u berbu, moram još štošta za vikend pročitati, riješiti, spremiti…. i odjednom iskre frcaju na sve strane, samo iskre, ispred mene se auto odbija, struže ogradu, rotira, iskre, samo iskre. Kočim, automatski palim sva 4 svjetla – ne znam otkud svjesna da me netko može pokupiti.. izbjegavam auto u rotaciji i stajem na desnoj traci. Okrećem se, auto zaustavljen nema prednji dio. Mrak je, ne vidim, dimi se iz ostataka, komadi po cesti. Dim, hoće li eksplodirati??? Auti nas zaobilaze i prolaze!!!!, napisala je, zgrožena onime što vidi.

– Ne vjerujem!!! Ne vjerujem da nas zaobilaze! Ispred nas kamion, manji, na boku, nasred zaobilaznice..Pokušavam utipkati 112, ne možete zamisliti koliko puta možete fulati brojeve.. Izlazim iz auta, mašem drugima, počinju se zaustavljati. Netko mi se javlja na 112 i tražim oznaku kilometra autoceste kako bi nas locirala – 23 km – zaobilaznica Velika Gorica prema Jankomiru. Prilazim autu. Vozač s glavom oslonjenom na volan. Mladić, veli da je vozač i poduzetnik prilazi mi pomoći, otvara vrata. Čovjek diže glavu s volana. Živ je!!!! Hvala Bogu! Živ je! Vičem – izvucite ga van, izvucite – auto se dimi! Izvlačimo ga, piše Violeta.

Potom nastavlja kako je mladić dezorijentiran, da ne zna što se dogodilo, ima slomljeni nos.

– Trčim prema kamiončiću, radnici koji su se vjerojatno vraćali s posla, izvukli se već. Pipam ih po prsima, pitam jesu dobro, da li koga što boli, za mnom trči mlada žena, lijepa, ispituje ih jesu li dobro, razgovara, daje upute, priča s hitnom na telefon. Neki auti i dalje prolaze.. dok nas dvije žene unezvijereno letimo po autocesti. Tu su i dvojica s natpisom na košuljama sch (Schachermayer) šute i pomažu, drže ljude, traže trokute, šute i pomažu – pomažu! Drugi prolaze.. Svi su živi hvala Bogu! Tada čovjek iz osobnog auta bez prednjeg dijela pita – gdje mi je dijete! Mrak, pozlit će mi! Mladi vozač, ova dvojica iz sch-a prevrću sjedalicu, ja vičem gledajte pod sjedala, u panici shvaćam da nema šajbe! Možda je dijete izletilo kroz prozor. Mrak je..kud da tražimo. Tresem vozača, pitam ga je li zna gdje je bio, kud je krenuo? Mladi poduzetnik pronalazi njegov mobitel, ja mu naređujem da zove ženu da joj kaže da je živ i pita ju gdje su djeca!, prepričala je trenutke panike, a potom olakšanje:

 

– Djeca su doma s njom. Hvala Bogu, doma su. Dolazi policija.. čujem mladu ženu, lijepu, anđela da govori policajcu kako su svi ok, da je ona liječnica i da je ona zvala hitnu. Pružam joj ruku, predstavlja se – nešto, Barjaktarević, doktorica Barjaktarević s Rebra. Govori mi da su svi dobro. Govori policajcu da su svi dobro i pri svijesti. Policajac nas pita što smo vidjeli. Govorim iskre, samo iskre, bila sam prva iza sudara, ostali su stali pomoći. Ostali su LJUDI koji su stali pomoći. Policajac nam govori da možemo svi ići.. i odlazimo mladi vozač poduzetnik i dečki iz sch-a i doktorica i ja. Pozdravljamo se i pružamo si ruke – svi su živi, piše svjedokinja nesreće.

Potom slijedi poruka zahvale.

– Ako znate dr. Barjaktarević s Rebra, zahvalite joj u moje ime što je zaista liječnik i čovjek i ako morate k njoj, u sigurnim ste rukama!

Ako Schachermayer d.o.o. zna tko je večeras 13.9.2019. u 21h od radnika bio na toj dionici, neka zna da uz radnike ima i ljude-treba ih nagraditi! Ako se mladi poduzetnik vozač pronađe, neka zna da sam mu osobno zahvalna jer uz to što je profesionalni vozač, pokazao je koliko je velik čovjek. Ostali su samo prošli! Ja sam svaki dan na autocesti i svima su nam potrebni LJUDI!, završava svoju priču Violeta Jelić iz Siska.[ad_2]