[ad_1]

Sammir će nastupiti protiv Gorice u subotu, obećao je početkom tjedna trener Lokomotive Goran Tomić.

I doista, ubacio je bivšeg hrvatskog reprezentativca u igru u 65. minuti. “Filho” je tako nakon dvije godine došao do novih minuta u hrvatskom nogometu. Gorica je dominirala, ali ostalo je 0-0.

Bome je nedostajao hrvatskoj publici, barem ako je vjerovati gromoglasnom pljesku tribina! Pa dobio je veći pljesak i od ponajveće goričke uzdanice, Cherifa Ndiayea.

Na licu nepopravljivog, ali šarmantnog dečka iz Itabune vidjela se mala trema na zagrijavanju. Ipak, Sammir je šmekerski mahnuo publici pa konačno razvukao i osmjeh od uha do uha. Na utakmicu ga je došao pogledati i veliki prijatelj iz dana u Dinamu, Mathias Chago.


Foto: Igor Soban/PIXSELLIstina, Jorge Cruz Campos Sammir odigrao je pomalo veteranski, bez previše trke i priključivanja u napad. Nije se baš naigrao u Wuhanu i Sport Recifeu u zadnje dvije godine pa mu se može progledati kroz prste. Da se izrazimo čuvenom mantrom Romana Obilinovića  tek je na 80 posto. 

– Ma na 70 sam posto – priznao nam je Sammir nakon utakmice.

Ma i takav je u par poteza pokazao klasu. Pet minuta nakon ulaska primio je jednu loptu pa opalio dijagonalu preko pola terena i savršeno poslužio Lirima Kastratija, a klinci iz omladinskog pogona Gorice koji su sjedili u prvim redovima samo su uglas rekli: ‘vauuuu’. Djeca ne lažu, znaju prepoznati pravi potez.


Foto: Igor Soban/PIXSELLSammir je presretan zbog povratka u Hrvatsku.

– Baš se dobro osjećam, debi je bio dobar, a ja se moram boriti za svoju poziciju, nije ovo Dinamo – iskreno kaže Sammir pa dodaje:

– Moramo se boriti za svaki bod u Lokomotivi, bit će nam lakše.

Nije bivši hrvatski reprezentativac navikao ulaziti s klupe…

– Ma nema nikakvih problema, rekao mi je trener da će ponoviti momčad koja je počela protiv Slaven Belupa – kaže Sammir.


Foto: Igor Soban/PIXSELLKlasa je neupitna, a pomoći će Sammir i iskustvom mladoj Lokomotivinoj veznoj liniji koju čine Cokaj, Assane, Tuci, Halilović, Emerson, sve dečki mlađi od 23 godine. Samo da se malo dovede u red…

– Mladi u Lokomotivi su super, sigurno im mogu pomoći, što kroz treninge, što kroz priču. Što mi je rekao trener po ulasku? A što će mi govoriti, pa imam 32 godine, iskusan sam – kazao nam je Sammir pa spremno nastavio pozirati s klincima koji su se htjeli fotografirati s njim.


Foto: Igor Soban/PIXSELL

[ad_2]

Source link