[ad_1]

U dugim vezama i brakovima postoje usponi i padovi, a to se reflektira i u spavaćoj sobi. Srećom, ako stvari ne idu najbolje uvijek se može nešto poduzeti.

Seksolozi su za portal Women’s Day otkrili kojih 8 navika, seksualni život para drži na visokom nivou, unatoč dugom stažu veze ili braka.

Prihvaćaju nesavršenosti – život nije savršen, a ni seks. “Parovi koji često vode ljubav ne rade to samo u savršenim uvjetima, kao primjerice na godišnjem odmoru ili kad djeca nisu kod kuće. U namjeri da vode ljubav ne sprečavaju ih ni stres, niti obaveze”, objašnjava Holly Richmond, bračna savjetnica i seksualna terapeutkinja.

Pet najčešćih zabluda o ženskoj seksualnosti nakon četrdesete

Velikodušni su uz zdravu dozu sebičnosti – istina je da se lako izgubiti u želji da se postigne zadovoljstvo, ali Kristie Overstreet, klinička seksologinja i psihoterapeutkinja kaže da partneri s dobrim seksualnim životom slušaju potrebe jedno drugog, a također jasno izražavaju i vlastite.
Seks-Igrice | Author: Thinkstock

Foto: ThinkstockOsjećaju se zadovoljno u vlastitoj koži – češći seks proizlazi i iz ljubavi prema samom sebi, odnosno zadovoljstvu sobom. “Osobe koje su zadovoljne sobom ne opterećuju se neprestano kako izgledaju ili mirišu”, kaže Overstreet i objašnjava: “Seksualno uspješni parovi osjećaju se ugodno svaki posebno i jedno pred drugim te nemaju unutarnjih zapreka (kompleksa) da se prepuste seksu kad im se za njega pruži prilika.”

Koliko traje strast u vezama

Njeguju međusobno povjerenje – Overstreet kaže da bez obostranog povjerenja nema intimnosti.

Ne čekaju da ih strast ponese – parovi koji često imaju odnose svjesni su da će ih predigra, što se posebno odnosi na žene, dovesti u pravo raspoloženje, tvrdi Richmond.
Seks_8 | Author: Foto: Thinkstock

Foto: Foto: ThinkstockZabavljaju se – parovi koji su dugo zajedno dožive da im strast izblijedi, često zbog predvidivosti. “Parovi se trebaju zabavljati i znati da seks ne treba uvijek biti senzualan” kaže Richmond.

Kundalini joga za bolji i svjesniji seks

Otvoreno govore što ih uzbuđuje – unatoč dugom stažu zajedničkog suživota i dijeljenju postelje mnogima je teško na glas reći što ih uzbuđuje. John Robinson, ginekolog i seksualni terapeut savjetuje da partneri jedno drugom prije vođenja ljubavi kažu nešto osobno, podjele neki od svojih dubljih osjećaja jer će ih to emocionalno, ali i fizički povezati i učiniti spremnijima za otkrivanje seksualnih želja.[ad_2]

Source link