Home Sport Romeo Jozak dobio otkaz, više nije izbornik Kuvajta

Romeo Jozak dobio otkaz, više nije izbornik Kuvajta

4
0
Romeo Jozak dobio otkaz, više nije izbornik Kuvajta


Romeo Jozak (46) više nije izbornik Kuvajta. Nogometni savez te azijske države dao mu je otkaz nakon domaćeg poraza 3-0 od Australije u drugom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

“Tehnički odbor Kuvajtskoga nogometnog saveza predložio je Izvršnom odboru da otpusti trenera seniorske nacionalne momčadi Kuvajta. Romeo Jozak i njegov hrvatski pomoćnik otpušteni su na sastanku u četvrtak navečer”, stoji u priopćenju saveza.

Poraz od favoriziranog protivnika teško je mogao biti okidač otkaza jer kvalifikacije su tek počele, a pet dana prije Kuvajt je kod kuće razbio Nepal 7-0 i imao bi dobre šanse završiti među momčadima koje prolaze u idući krug kvalifikacija (pobjednici osam skupina i četiri najbolja drugoplasirana) jer u skupini ima i Jordan i Tajvan.

Razlog su otkaza, čini se, Jozakove riječi na konferenciji za medije nakon poraza, gdje se žestoko obrušio na vodstvo saveza zbog, kako tvrdi, neadekvatnih uvjeta u kojima reprezentacija trenira.

– Nemamo teren za trening. Da, imamo teren, ali to nije teren, nego livada. Znate li što je livada – pitao je Jozak novinare.

Kuvajt je vodio od srpnja prošle godine i to mu je bio drugi trenerski posao nakon što je od rujna 2017. do travnja 2018. vodio varšavsku Legiju.

Dobio je otkaz i naslijedio ga je dotadašnji pomoćnik Dean Klafurić (47) koji se izborio za stalan posao nakon osvajanja dvostruke krune, ali su i njega otpustili samo dva mjeseca poslije.

Prije samostalne trenerske karijere Romeo Jozak bio je tehnički direktor HNS-a (od 2014. do veljače 2017.), a nakon toga prešao je u Dinamo na funkciju sportskog direktora. Zadržao se na Maksimiru samo nekoliko mjeseci, otišao je na koncu sezone u kojoj je Rijeka osvojila dvostruku krunu.

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.