Home Hrvatska Home ‘Vlade moraju pomoći kako bi električni automobili uspjeli’

‘Vlade moraju pomoći kako bi električni automobili uspjeli’

3
0
'Vlade moraju pomoći kako bi električni automobili uspjeli'Europski proizvođači automobila poručuju vladama da moraju pomoći u izgradnji punionica za električna vozila i osigurati poticaje potrošačima kako bi se povećala prodaja vozila na baterijskih pogon i pomoglo industriji da udovolji strogim novim propisima o emisijama.

VELIKA PROMJENA

Ništa benzin: Smart je prvi koji se odlučio isključivo za struju

Njemački proizvođači automobila ubrzavaju planirano uvođenje električnih vozila pod pritiskom zacrtanog cilja Europske unije da se emisija ugljičnog dioksida u razdoblju od 2012. do 2030. godine smanji za 37,5 posto, povrh 40-postotnog smanjenja u razdoblju od 2007. do 2021.godine.
Izvršni direktori automobilskih tvrtki upozorili su na ovotjednom sajmu automobila u Frankfurtu da bi europski propisi mogli biti pogubni za njihovu dobit i za radna mjesta jer prosječni kupci ne kupuju električna vozila i skloniji su većim terencima, SUV-ovima.

Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

– Naša industrija želi što prije dosegnuti mobilnost s nultom emisijom. No, taj je prijelaz zajednička odgovornost i zahtijeva zajednički angažman – rekao je izvršni direktor grupe PSA Carlos Tavares, ujedno i predsjednik europskog udruženja autoindustrije ACEA.

MINIMALNO

Istina o struji: U Hrvatskoj više punionica nego električnih auta

– Vlade diljem EU-a moraju se uskladiti s pojačanim tempom kojim uvodimo ove automobile i drastično povećati ulaganja u infrastrukturu. Štoviše, moraju uvesti održive poticaje za kupnju koji će biti harmonizirani diljem EU-a – poručio je Tavares.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.