Home Hrvatska Home PONOVNO VRIJE NA BLISKOM ISTOKU Izrael napao Gazu nakon raketnog napada u...

PONOVNO VRIJE NA BLISKOM ISTOKU Izrael napao Gazu nakon raketnog napada u vrijeme predizbornog skupa

7
0
PONOVNO VRIJE NA BLISKOM ISTOKU Izrael napao Gazu nakon raketnog napada u vrijeme predizbornog skupaIzraelski zrakoplovi napali su Gazu u srijedu, nekoliko sati nakon uzbune oglašene zbog raketnog napada iz Pojasa Gaze tijekom predizbornog skupa i zbog koje je izraelski premijer Benjamin Netanyahu morao napustiti pozornicu.

Izraelska vojska priopćila je da je u napadu pogođeno 15 meta, uključujući i pogon za proizvodnju oružja, mornarički kompleks kojim se služe militanti te tunele kojima se služi Hamas.

Zasad nema podataka o mogućim žrtvama.

Nekoliko sati prije toga, tijekom predizbornog skupa u južnom izraelskom gradu Ashdodu, oglašena je uzbuna, a tjelohranitelji su Netanyahua odveli u sklonište.

Netanyahu nije ozlijeđen te je nekoliko minuta poslije toga nastavio govor koji je prenošen uživo na društvenim mrežama.

No prizor prisilnog silaska premijera s govornice samo je dodatno potpirio optužbe njegovih političkih protivnika koji tvrde da nije dovoljno učinio u sprječavanju napada na južna područja Izraela.

Izraelska vojska priopćila je da su iz Pojasa Gaze ispaljene dvije rakete prema Ashdodu i drugoj luci Ashkelonu te da ih je presreo proturaketni sustav Željezna kupola.

U priopćenju se navodi kako su napadi na Gazu odgovor na taj napad za koji još nitko nije preuzeo odogovornost.

Napad se dogodio nakon što je Netanyahu najavio plan o pripajanju dijela Zapadne obale, bude li ponovno izabran na izborima 17. rujna.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.