Home Zdravlje Iz podmorja kod Krila Jesenice izvađena 32 kubna metra otpada

Iz podmorja kod Krila Jesenice izvađena 32 kubna metra otpada

7
0
Iz podmorja kod Krila Jesenice izvađena 32 kubna metra otpada


Organizacija za održivi nautički turizam na hrvatskoj obali Green Sail u suradnji s UPA Rostrum Split, Travel Matters Foundation i Hotelom Krilo ovaj tjedan su u akciji čišćenja podmorja u Krilu Jesenice uklonili oko 32 kubna metra otpada.

Kako su izjavili iz Green Saila do sada je to najveća količina otpada uklonjena iz mora u akciji čišćenja u Krilu Jesenice. “Nevjerojatnu podršku i pomoć u akciji pružili su i Javna vatrogasna postrojba Split, Podvodno istraživački klub Mornar, organizacija Impact Trip te ronilački klub Calypso”, naveli su na svom Facebook profilu te zahvalili Lidlu koji je organizirao večeru za volontere. 


Foto: Green Sail/FacebookKrilo Jesenice nalazi se 15 kilometara južno od Splita, a karakteriziraju ga male uvale i kupališta pred privatnim kućama. Mjesto ima dugu tradiciju bavljenja brodarskim poslovima. Brojne obitelji imaju turističke brodove za prijevoz putnika, a poznata je krilatica da obitelj ima onoliko brodova koliko ima sinova. Toliko aktivan brodski turizam, zasigurno je i uzrok tolikoj količini otpada nađenoj u podmorju.
 | Author: Green Sail/Facebook

Foto: Green Sail/FacebookGreen Sail je već dva puta u Krilu Jesenice organizirao akciju čišćenja podmorja. Eko vjesnik navodi da su se akciji čišćenja podmorja iz mjesta odazvala samo tri volontera što je nesrazmjerno odazivu ronilica i volontera koji su sudjelovali u akciji i loše za lokalnu zajednicu jer osim čišćenja podmorja cilj ovakvih aktivnosti je i podizanje svijesti kod lokalnog stanovništva o važnosti očuvanje mora i morskog okoliša. 

Možda te zanima…Plastika ili kamenčići s plaže: Piroplastika, novi oblik plastičnog zagađenja

Eko
Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.