Legendarni Robert Prosinečki uvukao se pod kožu Nogometnom savezu BiH koji su na njegovu ostavku rekli – ne ideš ti, “Žuti”, nikuda. 

Hrvatski stručnjak je nakon  poraza od Armenije u kvalifikacijskoj utakmici igranoj u Jerevanu dao ostavku, najavio dodatan razgovor po povratku u Sarajevo, zatim još jednom potvrdio da odlazi, a danas je stigao neočekivani obrat.  Nogometni savez  BiH je njegovu ostavku odbio i pružio punu podršku Prosinečkom da ostane na klupi, a u 17 sati je to na najavljenoj presici potvrdio i sam “Žuti”. 


Foto: Armin Durgut/PIXSELL– Zbog svih ljudi i podrške odlučio sam promijeniti mišljenje. Nije bilo lako, jer kad nešto odlučim, pokušavam se toga držati. Nekad se to mijenja, kao sada. Bilo bi najlakše pobjeći i reći da je gotovo. Odlučio sam ipak ostati do kraja i nadam se da se ovo može promijeniti – rekao je izbornik reprezentacije BiH pred medijima pa dodao:

– Bosna i Hercegovina ima šansu otići  EP. Vidjet ćemo tko će biti protivnik u ožujku, govori Prosinečki.
International Friendly - Spain v Bosnia and Herzegovina | Autor: SANTIAGO FERRERO

Foto: SANTIAGO FERREROPojasnio je bivši hrvatski reprezentativac i zašto je uopće dao ostavku.

– Ne znam je li očekivana ili neočekivana odluka, ali nakon utakmice s Armenijom, moralna stvar je bila da dam ostavku. Bilo je nemoguće da jedna ovakva reprezentacija ne ode na Euro.  Nadam se da će igrači opet dati sve od sebe i da još uvijek možemo otići na EP – zaključio je Robert Prosinečki.

 

Source link