Home Hrvatska Home ELENA FERRANTE OBJAVLJUJE NOVU KNJIGU Željno iščekivani roman uskoro stiže na police,...

ELENA FERRANTE OBJAVLJUJE NOVU KNJIGU Željno iščekivani roman uskoro stiže na police, a otkriven je i jedan detalj iz priče

7
0
ELENA FERRANTE OBJAVLJUJE NOVU KNJIGU Željno iščekivani roman uskoro stiže na police, a otkriven je i jedan detalj iz pričeElena Ferrante, poznata talijanska spisateljica koja skriva svoj identitet iza pseudonima, objavit će novu knjigu u Italiji 7. studenoga, priopćio je u ponedjeljak njezin izdavač Edizioni e/o.

Nema podataka o naslovu, ali je izdavač objavio kratki isječak u kojem se vidi da je mjesto radnje u Napulju, kao i u njezinim prijašnjim djelima.

Njezini “Napuljski romani”, tetralogija poznata i kao “Moja genijalna prijateljica” po nazivu prvog romana, postali su svjetski bestseller i po njima je snimljena televizijska serija.

Spisateljica je objavila svoju prvu knjigu 1992., ali su joj svjetsku slavu donijeli “Napuljski romani”, od kojih je prvi objavljen 2012.

Krajem 2016. godine talijanski novinar Claudio Gatti tvrdio je da je otkrio identitet Ferrante i da je riječ o Aniti Raji, talijanskoj prevoditeljici njemačke literature, ali to nikada nije potvrđeno.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.