Rekli bismo, sve po starom. Aco Petrović izgubio je živce u ključnoj utakmici Brazila protiv SAD-a, pa već u drugoj četvrtini završio na tribinama. Hrvatski stručnjak u prvoj četvrtini pokupio je prvu tehničku, a onda u 13. minuti dvoboja potpuno poludio na sudačku trojku Saverija Lanzarinija (Italija), Ferdinanda Pascuala (Filipini) i Julia Anayju (Panama).

No, što se dogodilo? Brazilski centar Anderson Varejao išao je na jedno zakucavanje, a tu prema mišljenju sudaca, ‘popio’ blokadu od američkog centra Mylesa Turnera. Aco Petrović žestoko je reagirao na tu odluku, ušao u teren i glasno protestirao. Sudačka trojka odmah je našem stručnjaku dodijelila drugu tehničku pogrešku, pa ga i poslala na tribine. 

Aleksandar Petrović dugo se nije dao s terena koji je na koncu napustio uz pratnju nekolicine svojih suigrača. Brazilu je ovo ključna utakmica za plasman u četvrtfinale, Acini košarkaši tu traže pobjedu nad favoriziranim Amerikancima… 

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Utakmica je u tijeku.

Source link