Znali su da idu na bolje od sebe, na momčad koja je četiri puta skuplja, na klub koji ima četiri puta veći budžet od Rijeke. Željeli su, ako ništa drugo, nazad na Kvarner krenuti sa rezultatom koji uzvrat čini otvorenim, a plasman u skupine Europske lige dohvatnim.

I imaju to, imaju 1-2, na samo su jedan gol od prolaska play-offa, Riječani ulazak u EL skupine mogu ‘namirisati’, ali ako se nešto moglo osjetiti u ekspediciji koja se u 2 iza ponoći u Oostendeu ukrcavala na avion za Krk onda je to bilo – nezadovoljstvo.


Foto: Daniel KurtiGent ih je stisnuo Prskalu u krilo, ali… Bijeli su vodili 1-0, do prvog se Depoitreovog gola držali dosta čvrsto i sada, unatoč teškim iskušenjima koja su prošli na u Belgiji: jedva čekaju uzvrat.

Karte se na blagajnama Rujevice prodaju k’o lude, ne gleda se u čemu je Gent bolji (a realno: bolji je u svemu) nego kako Belgijcima ‘izmaknuti EL ispod nogu’, a ako i Igor Bišćan, definicija odmjerenosti u javnom istupu, odmah nakon utakmice kaže “Na Rujevici im moramo prirediti pakao” onda vam je jasno što goste sa bogatog sjevera Europe čeka na sjeveru Mediterana!


Foto: Daniel KurtiNajbolji Rijekin čovjek u Gentu je bio najtrofejniji igrač u klupskoj povijesti, golman Andrej Prskalo:

– Kad smo ušli u svlačionicu nakon utakmice nije bilo veselja zbog ‘aktivnog’ rezultata nego smo bili ljuti na sebe jer smo imali 1-0! Još smo u Belgiji ujutro čuli da je potražnja za ulaznicama za uzvrat ogromna. Gent je jak, ali Rijeka je bezbroj puta znala pobijediti jače od sebe. Ne želimo razmišljati o tome koliko su bogatiji, o našim ozljedama (Kvržićeva ruptura zadnje lože, nap.a.), o svemu što je protiv nas. Želimo ih izbaciti iz Europe i odvesti Rijeku u skupine Europske lige! – rekao je Prskalo.
Nogometaši Rijeke otputovali na prvu utakmicu doigravanja za ulazak u Europsku ligu | Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELLRijeka se godišnje vrti oko 12 milijuna planiranog budžeta i to budžeta koji mora namicati prodajom igrača, Gent ima 45 milijuna – zajamčenih prije početka sezone! Neka druga razina zdravog sustava u odnosu na HNL i hrvatske ‘sustav je da sustava nema’ običaje.

No postoji i ono što se novcem ne može kvantificirati. Postoji riječko ‘Krepat ma ne molat’, zajedništvo, inat, želja da se bahati div sruši na pod. Možda neće biti dovoljno, ali budite sigurni: Bišćanove trupe okrenut će Rujevicu naopako da to i naprave.

Nemaju imperativ, a imaju silnu, ogromnu želju, neugasivu energiju svojeg predsjednika i cijelog Kvarnera iza sebe. Bišćan im je to najavio usred Genta, deset minuta nakon utakmice: Belgijci u četvrtak stižu u – riječki pakao!Source link