Home Sport Bjelica zadovoljan pobjedom: Oršić je trebao pucati penal, ali dobro je Petko...

Bjelica zadovoljan pobjedom: Oršić je trebao pucati penal, ali dobro je Petko zabio

8
0
Bjelica zadovoljan pobjedom: Oršić je trebao pucati penal, ali dobro je Petko zabio


Rekao sam prije utakmice da želim aktivan rezultat kao protiv Ferencvaroša. Sigurno nas očekuje još 90 teških minuta u Trondheimu, ovo je samo prvo poluvrijeme. Čeka nas još puno znoja, trke i borbe, vjerujem da ćemo biti još bolji, rekao je odmah nakon utakmice trener Nenad Bjelica.
DINAMO – ROSENBORG 2-0


Dva koraka bliže snu: Petković i Oršić za miran put na sjever


Dinamo i Rosenborg u prvoj utakmici doigravanja za ulazak u Ligu prvakaKOMENTAR


Veselite se, slavite: Večer kad je Bjelica postao Branko Zebec


Može biti zadovoljan raspletom situacije Dinamov strateg koji je još jednom napravio odličan posao. Bilo mu je lakše jer je Petković zabio za vodstvo već u osmoj minuti. Dinamo je na kraju zasluženo slavio 2-0, zabio je i Oršić.
VIDEO GOLOVA


Oršićeva ‘krumpiruša’ i Petko iz penala za korak bliže do LP


– Došao je rani gol, dobro smo ih skautirali i znali smo da su njihovi ofenzivni vezni igrači izuzetno opasni po gol. U defenzivi sa dvije ‘šestice’ u ofenzivi sa Ademijem i Olmom više ofenzivno i stvorili dosta prilika iz kojih smo dvaput zabili, a mogli smo i više. Ekipa kojih u zadnjih 10 utakmica nije završila bez zabijenog gola, a nama nisu zabili, to je veliki uspjeh – objasnio je Bjelica.
Dinamo i Rosenborg u prvoj utakmici doigravanja za ulazak u Ligu prvakaKAKO SU IGRALI


Livaković je branio i asistirao, Petković i Oršić su briljirali…


Nakon promašenog penala u Budimpešti, Petković je uzeo loptu i zabio gol iz penala Rosenborgu. No, takav nije bio dogovor u svlačionici, ali…

– Petković je bio određen da puca jedanaesterac, ali ne ako je na njemu faul. Teško je tu bilo sa klupe sugerirati, ali on je bio samouvjeren i dobro je ušao u utakmicu i na kraju zabio. Trebao je pucati Oršić, ali Bruno je jako dobro šutnuo i zabio.

Također, prvi je put na Maksimiru VAR tehnologija bila spremna za korištenje, ali u dvojbenoj situaciji talijanski suci nisu posegnuli za korištenjem iste. Stoper gostiju igrao je rukom, a snimka se nije ni pregledavala.
ANKETA


Jel’ ovo radi ili je pokVAReno? Ruka Reginiussena bez penala


– Jučer sam na pressici rekao da je tu još puno interpretacija za korištenje VAR-a, ovo su iskusni suci koji u Italiji imaju VAR ja mislim već dvije godine. Teško mi je to vidjeti sa terena, ali bio sam u komunikaciji sa četvrtim sucem koji mi je rekao da su suci komunicirali, ali da nije bilo ničega – rekao je Bjelica, ali je HRT imao informaciju kako snimka ipak nije bila pregledana:

– Pa zašto smo ga onda doveli? Svaku polemičnu situaciju VAR mora provjeriti- prokomentirao je strateg Dinama.

Bolje su ‘modri’ izgledali u obrani u drugom dijelu, a tako će morati odigrati i u Trondheimu kako bi se na Maksimiru opet orila himna Lige prvaka.

– Na poluvremenu smo se mobilizirali da svi radimo za Stojanovića. Rekli smo si sami: Ajmo’ danas svi za ‘Stoju’ raditi, ajmo’ mu pomoći i u drugom poluvremenu nije više bilo tolikih problema. Sad se nešto pita i protivnika, imaju kvalitetu da nas mogu iznenaditi, ali idemo odigrati agresivno kao i u Zagrebu i proći u grupnu fazu – završio je strateg Dinama.

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.