Home Sport Stoper Varaždina Nikola Tkalčić lovi ribe: Lovio sam i kapitalce od 10...

Stoper Varaždina Nikola Tkalčić lovi ribe: Lovio sam i kapitalce od 10 kg

15
0
Stoper Varaždina Nikola Tkalčić lovi ribe: Lovio sam i kapitalce od 10 kg


Nikola Tkalčić (29) rodom je iz Konjščine, osam godina je igrao vani, a sad se vratio u svoj Varaždin, kojemu želi pomoći ostati u prvoj ligi. Ako na travnjaku bude dobar kao što je dobar ribič, onda straha za Varaždince nema. Debitirao je u subotnjem remiju protiv Lokomotive (1-1).

– Prvi put su me kontaktirali u lipnju i tad sam imao nekoliko opcija. Kasnije su me ponovno kontaktirali i odlučio sam prihvatiti njihovu ponudu. Vjerujem da ću svojim iskustvom i igrama pomoći varaždinskom klubu da uspije izboriti ostanak u 1. HNL. S druge strane, drago mi je što sam se vratio kući i moram priznati da mi je malo čudno nakon osam godina – rekao je Tkalčić, koji je 2011. godine otišao u švedskog prvoligaša Norrköpinga. Tamo je proveo čak sedam sezona i s tim klubom bio je bio prvak 2015. godine.

– Vrijeme provedeno u Norrköpingu bilo je predivno. To su bile moje najbolje igračke godine. Atmosfera u gradu bila je fenomenalna kad smo osvojili naslov i dandanas ljudi pitaju hoću li se vratiti – priča nam Nikola, koji je za Norrrköping sakupio 108 nastupa i postigao osam golova.


Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELLKasnije je igrao za norveškog prvoligaša Sarpsborg 08, pa za norveškog drugoligaša Aalesund, gdje je bio na posudbi, dok je posljednji angažman imao u švedskom drugoligašu Jönköpings Södri.

– U Norveškoj se nisam najbolje snašao. Nikako se nisam mogao prilagoditi na njihov nogometni stil. Tamo se igra fizički zahtjevniji nogomet, dok je u Švedskoj ipak naglasak na tehnici i taktici – objasnio je Tkalčić, koji se u osam godina, koliko je proveo u Skandinaviji, situirao.

– Ne možete u Švedskoj zarađivati astronomski novac, no ipak se zarađuje pristojno. Pri prelasku u NK Varaždin važno mi je bilo da sam kod kuće – naglasio je 29-godišnjak, kojeg je život u Švedskoj spojio s djevojkom Evelinom.
Varaždin i Lokomotiva sastali se u 5. kolu HT Prve ligeLOKOSI UZELI SAMO BOD (1-1)


Varaždin zaustavio Ivanušeca i društvo, ali još je bez pobjede


– Ona još studira. Ima još godinu dana fakultetskih obveza pa ćemo onda vidjeti hoću li se ja vratiti u Švedsku ili će ona doći u Zagorje – smije se Nikola, koji je u Skandinaviji slobodno vrijeme većinom provodio u ribolovu.

– Ribičija je moja velika strast. Počeo sam kad sam još bio klinac s ocem Stjepanom. Navukao sam se, a u Švedskoj imate jezera i rijeka koliko vam srce želi, pa sam često lovio ribe. Uglavnom sam većinu riba puštao – dodao je Tkalčić, koji nam se pohvalio i zanimljivim ulovima.
varazdin | Autor: Marko Jurinec/PIXSELL

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL– Uglavnom sam lovio štuke, smuđeve ili losose. Najveći ulov mi je bila štuka teška 10 kilograma i duža od metra – pohvalio se Tkalčić, koji je objasnio razliku između skandinavskog i hrvatskog stila života.

– Kod Skandinavaca se sve planira. Ne može njima ništa nenadano uletjeti. S druge strane, vrlo su opušteni, no mi Hrvati smo mnogo spontaniji – zaključio je Tkalčić.

Ulovio je ribe “kapitalce”, sad “kapitalce” treba uloviti i na travnjaku.

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.