Home Hrvatska Home PEČEMO OMILJENO POVRĆE: U jako zagrijanoj pećnici, povrće se pretvara u nešto...

PEČEMO OMILJENO POVRĆE: U jako zagrijanoj pećnici, povrće se pretvara u nešto zaista mekano, orašasto, karamelizirano i posebno!

12
0
PEČEMO OMILJENO POVRĆE: U jako zagrijanoj pećnici, povrće se pretvara u nešto zaista mekano, orašasto, karamelizirano i posebno!



Za savršeno pečeno povrće držite se sljedećeg i nema greške!

Pećnice na 200!

Ugrijte pećnicu na 200 °C, a ako želite povrće koje je zaista karamelizirano izvana, možete pećnicu pojačati i za još 10 do 20 stupnjeva. Ako pećnica nije dovoljno zagrijana, povrće će se prekuhati prije nego što izvana poprimi boju.

Papir za pečenje – must have!

Da si uštedite pranje i čišćenje, pleh obložite papirom za pečenje.

Ostavite prostora!

Nemojte pretrpati pleh povrćem – neka bude malo prostora između jer će se u protivnom povrće više kuhati na pari nego što će se peći.

Maslinovo ulje je zakon!

Povrće treba malo nauljiti tako da se ne isuši, ali nipošto ne treba plivati u ulju. Premažite povrće mješavinom maslinova ulja, limunova soka pa ga zatim posolite i popaprite i po želji dodajte začine kao što su ružmarin, majčina dušica i kadulja.

Ne gušite povrće!

Povrće pecite bez poklopca ili folije.




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.