Luka Ivanušec (20) prelazi s Kajzerice na Maksimir. Veznjak, koji je već dugo želja Nenada Bjelice, iz Lokomotive stiže u hrvatskog prvaka Dinamo. Za taj će transfer Dinamo Lokomotivi platiti tri milijuna eura u nekoliko rata, a Lokomotiva će imati i određeni postotak od inozemnog transfera, pišu Sportske novosti. 
Direktor Lokomotive Božidar Šikić otkrio je s kim se Dinamo borio za mladog nogometaša.
– Za Ivanušeca su bili zainteresirani grčki klubovi PAOK i Olympiacos, a javio se i engleski drugoligaš Brentford. Ipak, Luka nije bio zainteresiran za odlazak u te sredine, a i te su ponude bile otprilike izdašne kao i Dinamova, Lukina je želja za odlaskom u Dinamo u cijeloj priči bila iznimno važna i to nikako nismo mogli zanemariti – rekao je šef “Lokomotive”. 

LOKOSI UZELI SAMO BOD (1-1)

Varaždin zaustavio Ivanušeca i društvo, ali još je bez pobjede

PREMIJERA TEHNOLOGIJE

Prvi put u nas! U Maksimir za Ligu prvaka stiže VAR kombi

Ivanušec bi već danas mogao potpisati ugovor s Dinamom i možda konkurirati za uzvrat s Rosenborgom u playoffu Lige prvaka.
Podsjetimo, ovo je drugi najveći transfer u povijesti Dinama. Rekorder ostaje Marko Rog kojeg je Dinamo prije tri godine Splitu platio pet milijuna eura, a Ivanušec iza sebe ostavlja Iyayija Atiemwena, Juniora Fernandesa, Lovru Majera i Roberta Prosinečkog plaćene po 2,5 milijuna eura. Za Lokomotivu je odigrao 92 utakmice i zabio 10 golova uz 13 asistencija.