Home Hrvatska Home BILL GATES KRSTARI HRVATSKIM JADRANOM Njegova raskošna jahta doplovila do lokacije s...

BILL GATES KRSTARI HRVATSKIM JADRANOM Njegova raskošna jahta doplovila do lokacije s koje puca pogled na najljepši zalazak sunca na svijetu

29
0
BILL GATES KRSTARI HRVATSKIM JADRANOM Njegova raskošna jahta doplovila do lokacije s koje puca pogled na najljepši zalazak sunca na svijetu


Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, osnivač Microsofta Bill Gates, ljeto provodi krstareći Jadranom.

Nakon Boke kotorske i Tivta u Crnoj Gori, njegova luksuzna jahta Power Play usidrila se u srijedu u Diklu ispred Zadra. Svojim luksuzom, ali i neobičnim dizajnom izazvala je znatiželju turista i prolaznika koji su je i fotografirali.

Američki milijarder, čije se bogatstvo procjenjuje na gotovo 95 milijardi dolara što ga svrstava na drugo mjesto najbogatijih na svijetu, zasad nije primijećen na obali, no ne treba se čuditi ako do toga dođe. Gates je, naime, veliki zaljubljenik u Hrvatsku i naše more te ljeta često provodi na ovom području, a Hrvatsku je za odmor preporučio i svojim prijateljima.

Luka Gerlanc / CROPIX

U našu zemlju svraća još od 2010., a unatoč svom bogatstvu nikada nije imao posebne zahtjeve te je domaćinima uvijek ostao u pamćenju kao skromna i samozatajna osoba.

Jahta kojom je uplovio u Jadran dugačka je 182 metra te je uistinu impresivnih karakteristika. Pogone ju četiri motora, a može doseći brzinu i do dvadeset čvorova.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.