Home Hrvatska Prva noć u zatvoru Remetinec: Daruvarac u ćeliji ima i cimera

Prva noć u zatvoru Remetinec: Daruvarac u ćeliji ima i cimera

7
0
Prva noć u zatvoru Remetinec: Daruvarac u ćeliji ima i cimera


Prvu noć u zagrebačkom zatvoru Remetinec Darko Kovačević zvan Daruvarac je imao društvo. Ćeliju dijeli s još jednim zatvorenikom, koji je također na odjelu dijagnostike. Kovačević bi na tom odjelu trebao provesti do mjesec dana.

Pregledat će ga liječnici i psihijatri, vidjet će se kako se ponaša, provjeriti ima li s kojim od kriminalaca, koji su trenutačno na izdržavanju kazne u nekom od zatvora, neraščišćenih računa te na kraju upravi za zatvorski sustav u Ministarstvu pravosuđa poslati prijedlog gdje bi trebao odslužiti kaznu.

Zbog brutalnog premlaćivanja djevojke (18) i prijetnji Kovačević je pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora. Budući da je u pritvoru, dok su mu sudili na Općinskom sudu u Zadru, proveo sedam mjeseci, trebao bi odslužiti još tri godine i pet mjeseci zatvora.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Prema Zakonu o kaznenom postupku, nakon što odsluži pola kazne može zatražiti prijevremeni otpust. On se ne odobrava po automatizmu, no bude li se uzorno ponašao u zatvoru te ne bude li ulazio u sukobe s pravosudnim policajcima i drugim zatvorenicima, mogao bi se već za godinu i pol naći na slobodi.

– Uvijek se volio ku*čiti prema slabijima, a prema većim ribama imao je respekta – tako je za Express bivši zatvorenik zadarskog zatvora opisao Daruvarčevo ponašanje iza rešetaka.
FOTO: JAVIO SE U ZATVOR


Daruvarac taksijem stigao u Remetinec: Robijat će u Glini?


S obzirom na njegove godine i kazneno djelo koje je počinio Kovačević bi, tvrde dobro upućeni izvori iz sustava, po svemu sudeći, trebao završiti u glinskom zatvoru. Poput Lepoglave, to je zatvoreni tip zatvora, no puno komforniji.

Stare zgrade su renovirane, a sagrađen je i novi objekt. U ćelijama je manje zatvorenika, imaju bolje uvjete za održavanje higijene, a neki objekti imaju podno grijanje i klime.

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.