Home Hrvatska Home OSUMNJIČENI ZA POKUŠAJ UBOJSTVA U OŠTARIJAMA IDE U PRITVOR ‘Postoji opasnost od...

OSUMNJIČENI ZA POKUŠAJ UBOJSTVA U OŠTARIJAMA IDE U PRITVOR ‘Postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela i opasnost od utjecaja na svjedoke’

9
0
OSUMNJIČENI ZA POKUŠAJ UBOJSTVA U OŠTARIJAMA IDE U PRITVOR 'Postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela i opasnost od utjecaja na svjedoke'Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo ispitalo je u srijedu 20-godišnjaka, osumnjičenog da je iz vatrenog oružja u Oštarijama pokušao ubiti 21-godišnjaka, te mu je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu Ante Ujević udovoljio je zahtjevu tužiteljstva te osumnjjičenom odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Ujević je Hini izjavio kako će u istrazi biti saslušan velik broj očevidaca, koji su prostorno i rodbinski povezani s osumnjičenim, pa “postoji opasnost da bi on na slobodi mogao stupiti s njima u kontakt i utjecati na njihove iskaze”.

Vezano za drugu točku po kojoj je određen istražni zatvor rekao je da je pucnjavi prethodio verbalni i fizički sukob te je utvrđena “visoka razina napetosti”, što se kvalificira kao opasnost od ponavljanja kaznenog djela.

Ravnatelj ogulinske Opće bolnice Josip Zorko kazao je da je žrtva u ponedjeljak u bolnicu zaprimljena u životnoj opasnosti zbog prostrijelnih rana trbuha, ali je nakon operacije i intenzivnog liječenja u zadovoljavajućem stanju.

Načelnik Općine Josipdol Josip Mihaljević rekao je ranije da je incident s ranjavanjem mladića “jedan u nizu oružanih obračuna u Oštarijama u proteklih nekoliko godina“, te je izrazio nadu da će “nadležne službe sve vrlo brzo raščistiti slučaj da se obračuni ne bi nastavljali”.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.