Home Hrvatska ‘Da je munja udarila dva metra dalje, pogodila bi moje dijete’

‘Da je munja udarila dva metra dalje, pogodila bi moje dijete’

9
0
'Da je munja udarila dva metra dalje, pogodila bi moje dijete'


Bila sam u ljetnoj kuhinji. Kiša je padala, nisam čula prethodnu grmljavinu i onda je nešto puknulo.
Rekla nam je to plačući Marica Kordić (53) iz Pleternice. U utorak oko 7.35 sati grom je udario u krov kuće njezine obitelji. Uništio je sav crijep, oko 1700 komada, razbio sve prozore i zapalio električne instalacije.


Foto: Ivica Galovic/PIXSELL‘Dim je sukljao iz razvodne kutije’

– Otrčala sam u kuću. U prizemlju je bio svekar (88), a na katu je spavao sin Jakov (22). Kuća je bila puna dima, osjetio se miris zapaljene plastike. Dim je sukljao iz razvodne kutije. Njih dvojica nisu bili ozlijeđeni. Ušli smo u dnevni boravak i u jednom kraju stropa vidjeli rupu. Probijena je debela betonska ploča, a na podu je probijen laminat – rekla je Marica i dodala:


Foto: Ivica Galovic/PIXSELL– Upravo smo završili adaptaciju kata i pripremali smo se za uređenje potkrovlja. Stavili smo novu instalaciju i opremili kuhinju novim uređajima. Sve je uništeno u nekoliko sekundi. Ipak, zahvalna sam Bogu što mi je poštedio sina, jer da je munja udarila samo dva metra dalje, pogodila bi na krevetu moje dijete.
VELIKA ŠTETA U PLETERNICI


Udar groma probio krov i izbio prozore dok je dijete bilo u sobi


– Malo čvršće spavam, ali me je u jednom trenutku probudilo šuštanje iz utičnice koja mi je pored glave, a onda se čuo strašan udar – rekao je sin Jakov.


Foto: Ivica Galovic/PIXSELLGradonačelnica: Pomoći ćemo..

Prvi susjedi su odmah stigli u pomoć, a došli su i pleternički vatrogasci te policija. Predstavnici grada obitelji su pomogli u nabavci PVC folije da se prekrije kuća.

– Pomoći ćemo i financijski – rekla nam je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.


Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
HEP je isključio struju, a tek kad se saniraju instalacije te zamijene izgorjeli vodovi, utičnice i prekidači znat će se koliko je ostalo ispravnih električnih uređaja.

– Na stropu u kuhinji bila je žarulja, ali nje sad nema. Što je najzanimljivije, nema ni razbijenog stakla, kao da je isparilo – kaže Marica.

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.